PROBLEM U NAJAVI: U italijanskoj vladi različito gledaju na gej brakove!
Foto: Pixabay.com

neverovatno

PROBLEM U NAJAVI: U italijanskoj vladi različito gledaju na gej brakove!

Pravo na eutanaziju i zasnivanje LGBT porodica, namerno nisu našla u političkom paktu oko kojeg su ove rivalske populističke snage pregovarale

Objavljeno:

Pokret pet zvezdica, jedna od dve populističke stranke koje čine novu italijansku vladu, distancirao se danas od komentara protiv gej osoba koje je izneo ministar za porodicu i hendikepirane osobe Lorenco Fontana iz desničarske Lige, poput onog da u Italiji zakonski ne postoje porodice koje vode gej parovi.

AP prenosi da je Fontana, koji je na polaganje zakletve vlade u petak u predsedničkoj palati Kvirinale u Rimu došao u društvu supruge i ćerkice, kazao novinarima da su "porodice one koje su prirodne, gde dete mora da ima mamu i tatu".

Navodi se da je Fontana dodao da će kao katolik pojačati administraciju koja može da pokuša da "da razuveri žene od namere da abortiraju".

AP navodi da je poslanica Pokreta pet zvezdica Marija Edera Spadoni ocenila da Fontanini komentari nisu "oportuni".

Spadonijeva je u intervjuu za list "Korijere dela sera" kazala da "nije nikakva tajna da po etičkim pitanjima postoje veoma različita osećanja" između Pokreta i Lige.

Prema njenim rečima, te različite pozicije dve stranke bile su razlog zašto se pitanja za koja se smatralo da bi "izazivala prevelike podele", uključujući abortus, pravo na eutanaziju i zasnivanje LGBT porodica, namerno nisu našla u političkom paktu oko kojeg su ove rivalske populističke snage pregovarale.

Lider Lige Mateo Salvini stao je u odbranu Fontane, kojeg su napali zastupnici prava gej osoba, istovremeno naglašavajući da ukidanje zakona kojim se omogućavaju istopolne građanske zajednice nije deo agende nove vlade.

- Kao otac, brinem o tome da deca moraju da imaju tatu i mamu. Ali to pitanje nije u agendi ove vlade - poručio je Salvini, koji je vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova.

AP podseća da je Italija usvojila zakon o istopolnim građanskim zajednicama 2016. godine tokom prethodne vlade Demokratske partije.

Bonus video: VODENA STIHIJA KOD PROKUPLJA NAPRAVILA HAOS: Voda probila zid i poplavila kuću porodice Milenković (KURIR TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.