Najbogatiji čovek Rumunije iza rešetaka: Kum predsednika države optužen da je mafijaški bos! (FOTO)

Prljave radnje

Najbogatiji čovek Rumunije iza rešetaka: Kum predsednika države optužen da je mafijaški bos! (FOTO)

Princ od Rumunije, Paul, tereti se za kupovanje uticaja, falsifikovanje dokumenata i mafijaško udruživanje radi ostvarivanja nezakonite dobiti
Objavljeno:

Po televizijskim ekranima u Rumuniji doslovno su svakodnevno marširali „gosti” DNA, koji su odlazili sa lisicama na rukama u pritvor. Među njima, uhapšen je i rumunski princ Paul, a vest je postala prava senzacija. Džaba vam novci: 10 najvećih svetskih džiberčina sa dubokim džepom (FOTO) (VIDEO) Naime, on se tereti za kupovanje uticaja, falsifikovanje dokumenata i mafijaško udruživanje radi ostvarivanja nezakonite dobiti. Zajedno sa njim privedeno je i uhapšeno više lica. Utvrđeno je da je princ Paul, pored nekih dobara nasleđenih od svog dede (kralja Karola Drugog, rođenog brata jugoslovenske kraljice Marije) i babe potraživao i uspeo da dobije dobra koja je država nekada stavila samo na raspolaganje krune i da tako, preko noći, postane najbogatiji čovek u Rumuniji.

Printscreen YouTube
Reč je o nezakonitom prisvajanju više od 50 zamkova i konaka, kao i drugih zdanja, velikog broja gradskih placeva u raznim delovima zemlje, desetinama hiljada hektara oranica i šuma. Da bi se ta operacija izvela, oko njega se okupila čitava mafija, čiji su pipci dosezali sudove, notare, katastarske organe, pa i sam državni vrh. Kumstvo sa šefom države otvorilo je Paulu sva rumunska vrata. Tada je punom parom započela akcija prisvajanja državne imovine i njene rasprodaje raznim mešetarima. Svima su krajem 2015. stavljene lisice na ruke. - Mene su prevarili - brani se rumunski princ. Ostaje nam da vidimo kako će se ceo proces dalje odvijati. (Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.