PRVI PUT U 18 GODINA: Visoki zvaničnik SEVERNE KOREJE posetio SAD, a OVO je bio njegov zadatak!
Foto: AP

kim jong čol u njujorku

PRVI PUT U 18 GODINA: Visoki zvaničnik SEVERNE KOREJE posetio SAD, a OVO je bio njegov zadatak!

General Kim Jong Čol je bivši šef obaveštajne službe i jedan od najbližih saradnika severnokorejskog lidera

Objavljeno:

Visoki severnokorejski zvaničnik Kim Jong Čol i američki državni sekretar Majk Pompeo razgovarali su sinoć na večeri u Njujorku, u pokušaju da pripreme istorijski sastanak predsednika SAD i severnokorejskog vodje. U pitanju je poseta najvišeg zvaničnika Severne Koreje u poslednjih 18 godina, navela je agencija Asošiejted pres (AP).

General Kim Jong Čol je bivši šef obaveštajne službe i jedan od najbližih saradnika severnokorejskog lidera. Kim Jong Čol je stigao u Njujork u sredu posle podne po lonalnom vremenu letom kineske avio-kompanije "Er Čajna" (Air China) iz Pekinga. Agencija AP navodi da je večera Kim Jong Čola i Pompea, koji je zbog njega doputovao iz Vašingtona, trajala oko sat i po vremena.

Oni su nasojali da utvrde da li je moguć sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vodje Kim Džong Una, koji je prvobitno zakazan za 12. jun, ali ga je kasnije otakazao Tramp, rekli su zvaničnici SAD. Pripreme za samit u Singaporu su u jeku i u SAD i u Aziji, iako i dalje vlada neizvesnost o tome da li će se zaista održati i kada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.