HOMOSEKSUALCE ODBACITE ODMAH: Papa Franja upozorio biskupe da pažljivo biraju SVEŠTENIKE!
Foto: prinstscreen instagram

upozorenje

HOMOSEKSUALCE ODBACITE ODMAH: Papa Franja upozorio biskupe da pažljivo biraju SVEŠTENIKE!

Ako sumnjate, bolje ih ne primajte rekao je Papa Franja

Objavljeno:

Papa Franja upozorio je ove nedelje italijanske biskupe da pažljivo biraju kandidate za sveštenike i da odbace svakog za koga iole posumnjaju da bi mogao biti homoseksualac, navode danas lokalni mediji.

Papa Franja
Papa Franja foto: Reuters / David W. Cerny

- Dobro pazite koga primate u seminare, držite oči širom otvorene. Ako sumnjate, bolje ih ne primajte - rekao je papa, navodi servis "Vatikan insajder" italijanskog lista "Stampa".

Vatikan, za sada, nije odgovorio na upit za komentar u vezi sa ovim navodima, dok "Vatikan insajder" i "Mesađero - tvrde da je papa upozorenje biskupima uputio na sastanku iza zatvorenih vrata u ponedeljak, prenosi Rojters.

Papa Franja se sa italijanskim biskupima sastao samo dan nakon što je Čileanac koga je sveštenik seksualno zlostavljao rekao da mu je papa u privatnom razgovoru kazao da ga je Bog stvorio kao homoseksualca i da ga takvog voli.

Vatikan je odbio da komentariše o tim navodima, koji su izazvali medijske spekulacije da papa Franja ublažava stav crkve o homoseksualnosti.

Inače, papa je ranije osudio homoseksualnost kao "nemoralni poremećaj" ukoliko se aktivno upražnjava, podseća britanska agencija.

BONUS VIDEO: MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI: Policija privodili dilere u gaćama, plenili im džakove droge, oružje...(VIDEO)

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.