HOROR KOJEM NEMA KRAJA: Spasile su se od BOKO HARAMA, a onda doživele još veću PATNJU!
Foto: EPA / Deji Yake

ALARMANTNO

HOROR KOJEM NEMA KRAJA: Spasile su se od BOKO HARAMA, a onda doživele još veću PATNJU!

Nigerijska vojska počinila je užasne zločine!

Objavljeno:

Žene i devojke koje su uspele da se izbave od terorističke grupe Boko Haram siluju i izgladnjuju nigerijski vojnici, koji ih prisiljavaju na odnose u zamenu za hranu, izveštava "Amnesti Internešel".

Na ovaj način je preminulo hiljade žena zbog nedostatka hrane u kampovima za trajno raseljene, odnosno spašene od Boko Harama u Nigeriji.

U izveštaju pod naslovom "Oni su nas izdali", "Amnesti Internašnal" navodi svedočanstva 5 žena koje tvrde da su silovane tokom kraja 2015. i u 2016. godini u Bami.

One su ispričale kako su ih vojnici tukli i nazivali "nevestama Boko Harama", kada god bi se požalile na nešto.

Izveštaj takođe navodi da je nigerijska vojska, kao i lokalna oružana grupa Civilne udružene snage (JTF) razdvajala žene od muževa i smeštala ih u manje kampove oko glavnog kampa, gde su ih silovali, nekada u zamenu za hranu.

Deset žena iz Bama kampa su potvrdile da im se to dogodilo. Jedna od njih jasno je rekla da je pripadnik JTF silovao, a zatim joj davao hranu.

- Ja ti ovo dajem, ako ga želiš, moramo biti muž i žena - rekao joj je.

Osai Odžigo, direktor "Amneti Internašnala", pozvao je da se krivično gone odgovorni.

- Seks u ovakvim nasilnim situacijama je gotovo uvek silovanje, čak i kada se ne koristi fizička sila, a nigerijski vojnici i članovi JTF prolaze bez kazne. Ponašaju se kao da poslednica nema, a oni, kao i njihovi nadleđni koji su im dozvolili da to rade, počinili su zločin po međunarodnom pravu i moraju da snose odgovornost - rekao je on.

(Espreso.co.rs/CNN.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.