NOVA ZVEZDA AMERIČKIH DEMOKRATA: Ova žena ima šansu da bude PRVA AFROAMERIKANKA na čelu JUŽNJAČKE DRŽAVE!
Foto: Youtube printscreen

stejsi abrams

NOVA ZVEZDA AMERIČKIH DEMOKRATA: Ova žena ima šansu da bude PRVA AFROAMERIKANKA na čelu JUŽNJAČKE DRŽAVE!

Abrams će se u borbi za poziciju guvernera suočiti sa republikanskim kandidatom u novembru

Objavljeno:

Stejsi Abrams, koja je nekada radila kaozakonodavac, a bavila se i pisanjem, ima veliku šansu da postane prva žena Afroamerikanka na čelu savezne države Džordžije.

Ona je osvojila izbore unutar svoje Demokratske partije. Demokrate u Džordžiji nisu na vlasti od 2003. godine.

Abrams će se u borbi za poziciju guvernera suočiti sa republikanskim kandidatom u novembru.

Džordžija je veoma konzervativna država, pa će tako Abrams, ako osvoji izbore, biti prva žena iz etničke manjine koja vodi neku južnjačku državu.

Na čelu saveznih američkih država trenutno je šest žena, dve iz Demokaratske i četiri iz Republikanske partije. U pitanju su Alabama, Ajova, Nju Meksiko, Oklahoma, Oregon i Roud Ajland.

Stejsi Abrams je odrasla sa petoro braće i sestre u Misisipiju. Ali u Džordžiji je razvila svoju karijeru. Nakon uspeha na koledžu, 2006. godine je ušla u parlament Džordžije.

Za vreme predsedničkih izbora, podržavala je Hilari Klinton. Sada joj Klintonova uzvraća podrškom.

- Kao advokat sa Jejla, Abrams je jedina kandidatkinja sa smelim planovima koji će narodu Džordžije osigurati dobar posao, kvalitetne državne škole, priuštivu brigu o deci, kao i visko obrazovanje - rekla je Klinton.

Ono je što je takođe zanimljivo u vezi Abrams je to da je napisala osam romatičnih trilera pod pseudonimom Selena Montgomeri.

2014. godine započela je "Projekat nova Džordžija" u kojem je okupila Afroamerikance, mlade od 18 do 29 godina, i neudate žene, nazivajući ih "novom američkom većinom". Registrovali su preko 200.000 ljudi.

Abramsova je svoju kampanju, umesto na srednju klasu, usmerila na etičke manjine, žene i demokrate u ruralnim predelima.

- Ne možemo se pretvarati da smo nešto što nismo. Ali ubeđena sam da ako uključimo sve, možemo pobediti - rekla je ona.

Ipak, to neće biti lako u državi u kojoj je Tramp 2016. odneo većinu glasova.

Abrams je kritikovana i zbog finansijskog stanja - ona je potrošila 50.000 dolara na svoju kampanju, dok je taj novac dugovala za poreze. Međutim, ona naglašava kako njen veliki studentski dug ne sme da bude prepreka za njenu kandidaturu. Takođe, objasnila je da se već uključena u program otplaćivanja tih poreza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.