Masakr u Burkini Faso: U napadima islamista na hotele 20 poginulih, 126 spaseno! Drugi hotel još pod popsadom (FOTO) (VIDEO)

Talačka kriza

Masakr u Burkini Faso: U napadima islamista na hotele 20 poginulih, 126 spaseno! Drugi hotel još pod popsadom (FOTO) (VIDEO)

Šezdeset tri osobe, među kojima 33 ranjenih, evakuisane su iz jednog hotela tokom akcije pripadnika sigurnosnih snaga Burkine Faso. Do sada je oslobođeno 126 talaca. U toku je napad na još jedan hotel
Objavljeno: 11:42h

Više od 20 osoba je poginulo, a 33 ranjeno u napadu islamista na restoran i hotel u prestonici Burkine Faso, saopštili su bolnički izvori. Da su na vreme poslušali ovaj Titov savet, terorizma danas ne bi bilo! (FOTO) Al Kaida je preuzela odgovornost za napad hotela Splendid, čiji su gosti uglavnom zapadnjaci. Još nije poznat broj napadača kao ni tačan broj mrtvih. Šezdeset tri osobe, među kojima 33 ranjenih, evakuisane su ih hotela dok je još trajao napad pripadnika sigurnosnih snaga Burkine Faso koji su u subotu pokušali da oslobode taoce iz hotela u glavnome gradu Ouagadougouu u koji su upali islamistički borci.

Nemamo precizan broj mrtvih, ali ima ih najmanje 20
U obračunu sa islamistima pogođen je i jedan policajac snage bezbednosti Burkine Faso sukobile sa islamistima ispred hotela Splendid
u prestonici uveden policijski čas, a da je ambasada formirala krizni štab za svoje građane u toj zemlji
Po dolasku snaga bezbednosti došlo je do žestokog okršaja. Fransoa Oland osudio je danas "gnusan i kukavički napad"
Francuske snage pružaju pomoć snagama Burkine Faso poručivši da je to "osveta Francuskoj i nevernom Zapadu"

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.