IZRAELU SE NE PIŠE DOBRO! Ujedinjene nacije šalju tim za ispitivanje ratnih zločina zbog nasilja u Gazi!
Foto: Beta

ispitivanje zločina

IZRAELU SE NE PIŠE DOBRO! Ujedinjene nacije šalju tim za ispitivanje ratnih zločina zbog nasilja u Gazi!

Izrael je danas odbacio glasanje Sveta UN za ljudska prava

Objavljeno:

Savet UN za ljudska prava izglasao je danas rezoluciju kojom se odobrava hitno slanje međunarodnog tima specijalizovanog za ratne zločine da ispita događaje u Gazi.

Savet UN usvojio je rezoluciju sa 29 glasova za, dva protiv i 14 uzdržanih. Rezolucija poziva na hitno slanje međunarodne nezavisne komisije da ispita navodna kršenja ljudskih prava i loše ophodjenje u kontekstu napada izraelske vojske tokom velikih demonstracija koje su počele 30. marta 2018. godine.

Izrael je danas odbacio glasanje Sveta UN za ljudska prava.

"Izrael potpuno odbacuje odluku Saveta za ljudska prava koji još jednom dokazuje da se radi o telu koje po automatizmu ima većinski antiizraelski stav i kojim dominiraju licemerje i apsurd", navelo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.

Protesti zbog izraelske blokade i za pravo palestinskih izbeglica da se vrate na sadašnju teritoriju Izraela počeli su još 30. marta i održavani su svakog petka, a kulminirali su 14. maja na godišnjicu stvaranja Izraela.

To se poklopilo sa otvaranjem nove ambasade SAD u Jerusalimu, čemu se Palestinci oštro protive jer planiraju sedište svoje buduće države u istočnom anektiranom delu tog grada.

Bonus video:

ZVANIČNA POSETA SLOVENIJI: Patrijarh Irinej sa županom Kopra od gradnji pravoslavne crkve (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.