Imao je san da ujedini čovečanstvo: Najlepši citati Martina Lutera Kinga (FOTO) (GIF)

rodio se na današnji dan

Imao je san da ujedini čovečanstvo: Najlepši citati Martina Lutera Kinga (FOTO) (GIF)

Njegove mudre ideje promenile su život mnogima, nastavivši da žive do dana današnjeg. Espreso izdvaja neke od najvećih misli jednog od najplemenitijih ljudi koji su ikad hodali planetom Zemljom
Objavljeno: 16:06h
Na današnji dan rođen je Martin Luter King lider pokreta za građanska prava Afroamerikanaca
Policajac ubio dečka nakon što je potegao... kažiprst!? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)​ Kingov pacifistički duh i harizma ostavili su utisak na milione
širom SAD i sveta
Wikipedia
jedan od najuticajnijih Amerikanaca svog vremena borbe za zakonsku jednakost, do borbe za ekonomsku i rasnu jednakost u SAD
"MLK" bio je lider svog vremena poredili su ga i s Gandijem trpeo političke pritiske
ubio Džejms Erl Rej 4. aprila 1968. godine Velika duša ili perverznjak? Gandiju su žene bile samo rekviziti kojima je vežbao celibat! (FOTO)
"Marš na Vašington", 28. avgust 1963. / Wikipedia
mudre ideje promenile su život mnogima
Espreso izdvaja neke od njegovih najvećih misli
O ljubavi "Tama ne može da otera tamu, samo svetlost to može da učini. Mržnja ne može da otera mržnju, samo ljubav to može." "Ljubav je jedina snaga koja neprijatelja može da pretvori u prijatelja." "Odlučio sam da se držim ljubavi. Mržnja je prevelik teret koji mora da se nosi na plećima".
O veri "Vera je kad napraviš prvi korak, iako ne vidiš cele stepenice." "Mi moramo da prihvatimo razočarenje, ali ne smemo nikada da napustimo beskrajnu nadu." "Biti hrišćanin bez molitve nije ništa više moguće nego biti živ bez disanja."
O životu "Stalno i najvažnije životno pitanje je: Šta činiš za druge?" "Čovek koji nije spreman da umre zbog nečega, nije spreman ni da živi." "Naši životi počinju da se završavaju onoga dana kada počnemo da ćutimo o bitnim stvarima." "Uvek je pravo vreme da se učini ono što je prava stvar." "Ako ne možeš da letiš - trči, ako ne možeš da trčiš - hodaj, ako ne možeš da hodaš - puzi, ali šta god da radiš - moraš da se krećeš napred!" "Nije najveća tragedija umreti mlad, već doživeti 75, a ništa ne proživeti."
O laži "Laž ne može dugo da živi." "Laž je kao grudva snega: što se duže kotrlja, sve je veća, ali kada stane - istopi se."
O pameti "Funkcija edukacije treba da bude da čoveka uči da misli intenzivno i kritično. Inteligencija plus karakter, to je cilj prave edukacije." "Na kraju, naša generacija neće toliko da plače zbog zlodela glupih i zlih ljudi, koliko zbog zastrašujuće ćutnje pametnih i dobrih."
O politici "Možda smo svi došli različitim brodovima, ali smo sada svi u istom čamcu." "Na kraju, nećemo da se sećamo reči naših neprijatelja, nego ćutnje naših prijatelja." "Naše naučne moći nadmašile su naše duhovne moći. Sada imamo navođene projektile i zalutale ljude." "Nacija koja godinu za godinom troši više novca na oružje umesto na programe socijalne nadogradnje, osuđena je na duhovno prokletstvo."
O ropstvu "Drugi ne mogu da te jašu na leđima, osim ukoliko su ona savijena." "Robovlasnik nikada slobodnom voljom ne daje slobodu, ona se dobija na zahtev robova."
Imam san "Imam san, da na proplancima Džordžije jednog dana za stolom bratski sede sinovi nekadašnjih robova i sinovi nekadašnjih robovlasnika. Imam san da Misisipi, država koja gori od nepravde, jednog dana postane oaza slobode i pravde. Imam san da će moje četvoro male dece jednoga dana živeti u naciji gde im neće biti suđeno prema boji kože, nego po njihovom karakteru. Imam san da će ova nacija jednoga dana ustati, kako bi uživala u snazi svojih članova. Imam san..."

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.