ODAVDE SU KRENULI TERORISTI NA VUČIĆA I PUTINA: Gradić u Sibiru koji zaobilaze čak i životinje, misle da je PROKLET!
Foto: EPA/Yuri Kochetkov, Wikipedia, Filip Plavčić

ukleto mesto u sibiru

ODAVDE SU KRENULI TERORISTI NA VUČIĆA I PUTINA: Gradić u Sibiru koji zaobilaze čak i životinje, misle da je PROKLET!

Gasna prestonica Rusije, Novi Urengoj, koji se nalazi u blizini polarnog kruga, snabdeva gasom skoro celu Evropu

Objavljeno:

Ruske službe bezbednosti uhapsile su 26 terorista koji su spremali napad na Besmrtni puk u Moskvi, marš koji je prekjuče na Dan pobede održan u prestonici Rusije u znak sećanja na borce i stradale u Drugom svetskom ratu.

Podsetimo, na čelu Besmrtnog puka su se nalazili predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Srbije Aleksandar Vučič i izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

- Pohapšeni su pripadnici nekoliko grupa koji su planirali napad tokom marša Besmrtnog puka u Moskvi. Grupe su bile na putu iz Sibira, iz gradića Novi Urengoj. Tamo je izvršeno sedamnaest pretresa i privedeno dvadeset osumnjičenih lica - izjavio je za TASS ministar inostranih poslova Oleg Siromolotov u ekskluzivnom intervjuu.

- Od 21. do 24. aprila eliminisali smo 26 terorista - dodao je on.

Gasna prestonica Rusije, Novi Urengoj, koji se nalazi u blizini polarnog kruga, snabdeva gasom skoro celu Evropu.

Taj grad sa oko 120.000 stanovnika je Gazpromova sibirska baza, preko koje je ruski gigant započeo osvajanje bogatih nalazišta gasa u nepristupačnom Sibiru. Na tom snežnom prostranstvu, gde se temperature spuštaju do minus 50 stepeni, živi više od 24.000 sibirskih nomada, Nenaca, koji se ne približavaju "industrijskoj zoni", već se kreću pustijim, severnijim predelima.

Novi Urengoj, kao ime, ima više značenja, ali se najčešće vezuje za "prokleto mesto", jer su ga, kako kažu, divlji jeleni zobilazili zbog gasa. U tom delu Rusije oko devet meseci traje zima i sve je okovanom snegom i ledom, pa čak i u junu može da padne sneg. Tu je život specifičan, jer tokom leta sunce skoro da ne zalazi i stalno je dan.

Bonus video

DRAMA U HRTKOVCIMA: Napadnut funkcioner LDP! Nosio plakat Šešelj ratni zločinac!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.