SPREMALI ATENTAT NA PUTINA I VUČIĆA U MOSKVI! Teroristi sprečeni da naprave HAOS na Maršu besmrtnog puka!
Foto: EPA/ALEXEI DRUZHININ

uzbuna

SPREMALI ATENTAT NA PUTINA I VUČIĆA U MOSKVI! Teroristi sprečeni da naprave HAOS na Maršu besmrtnog puka!

Uhapšeno 26 terorista

Objavljeno: 14:16h

Ruske službe bezbednosti su uhapsile 26 terorista koji su spremali napad na Besmrtni puk u Moskvi, marš koji je prekjuče na Dan pobede održan u glavnom gradu Rusije u znak sećanja na borce i stradale u Drugom svetskom ratu.

Podsetimo, na čelu Besmrtnog puka su se nalazili predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Srbije Aleksandar Vučič i izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

ZVANIČNA POTVRDA

"Uhapšeno je nekoliko terorističkih grupa koje su planirale da napadnu "Besmrtni puk" u Moskvi. Oni su već imali spremno oružje za ovu akciju", izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Oleg Siromolotov.

Juče je upravo Siromolotov upozorio da će se vođe terorista bez sumnje usmeriti ka Evropi i da će pokušati tamo da formiraju takozvane “ćelije spavača”.

On je rekao da je siguran da neće samo Avganistan, Centralna Azija i Rusija biti mete “revanšističkih namera” međunarodnih terorističkih vođa.

“Teroristi će se zagledati u Evropu, gde će pokušati da formiraju ‘ćelije spavača'”, izjavio je Siromolotov.

ONI SU IH SPREČILI?

Za sada nema pouzdanih informacija koje tačno jedinice su učestvovale u eliminisanju terorista ali stručnjaci navode da je ovo najverovatnije delo Ruske Alfa Grupe.

Radi se o jednom od najpoznatijih timova specijalaca na svetu.

Ovu elitnu antiterorističku jedinicu osnovao je KGB 1974. godine, a danas se nalazi pod njegovim naslednikom FSB.

Grupa „Alfa“, poznata je i kao „Spec-grupa A“.

"Alfe“ su najslavnija specijalna jedinica u Rusiji, sa tradicijom koja traje već više od 40 godina.

Glavni zadaci „Specg-rupe A“ su borba protiv terorizma i terorističkih grupa, njihovo hapšenje i likvidacija, kao i rešavanje najsloženijih talačkih situacija u otetim avionima, autobusima, vozovima, i zaštita važnih ličnosti, objekata i skupova.

Osim toga, borci grupe „Alfa“ rešavaju i druge najteže, najsloženije i najrizičnije zadatke, uključujući i one na „vrućim tačkama“.

Bonus video: MAMA HOĆEMO LI I MI JESTI IZ KONTEJNERA KAD NAS ČIKE IZBACE? Samohranoj majci sa sinom (6) PONOVO preti prinudno iseljenje!

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.