UMRO DEČAK ZBOG KOJEG JE PLAKAO CEO SVET: Mali Alfi se namučio kao niko, na kraju je izgubio životnu bitku! (FOTO)
Alfijeva mama je uzalud ubeđivala sudije da puste Alfija da se leči u Italiji, Foto: AP

tragedija

UMRO DEČAK ZBOG KOJEG JE PLAKAO CEO SVET: Mali Alfi se namučio kao niko, na kraju je izgubio životnu bitku! (FOTO)

- Našoj bebi su izrasla anđeoska krila jutros u 2.30. Srca su nam slomljena. Hvala svima na podršci - napisali su roditelji

Objavljeno:

Dečak Alfi Evans umro je jutros, nešto pred svoj drugi rođendan, pet dana pošto su mu isključeni uređaji za održavanje u životu, uprkos željama njegovih roditelja, posle velike pravne bitke koju su vodili.

Alfi je lečen u Alder Hey Childrens Hospital u Liverpulu, a bio je uzrok najveće pravne bitke u poslednjih nekoliko godina u Velikoj Britaniji, drame koju je pratio ceo svet.

- Našoj bebi su izrasla anđeoska krila jutros u 2.30. Srca su nam slomljena. Hvala svima na podršci - napisali su roditelji.

Dečak, koji je bio priključen na uređaje, "zaprepastio" je doktore dišući bez pomoći aparata, pre nego što je umro, rekao je njegov uplakani otac, Tom Evans.

Tom (21) je rekao da njegov sin nije pokazivao znake pogoršanja stanja otkad je skinut sa uređaja u ponedeljak.

Otac je sedeo pored dečaka svake sekunde, svakog dana, otkad je Alfi primljen u bolnicu, i ohrabrivao ga da živi još mesecima, godinama...

Alfijeva smrt je usledila samo nekoliko dana pošto su Tom i Kejt, Alfijeva mama, izgubili i poslednju bitku sa sudijama, da ga puste da se leči u Italiji. Advokati koji su predstavljali bolnicu ubedili su sudije da dečaku nema pomoći i da nema dokaza da se to može promeniti.

Tom je rekao da je Alfi, koji je bolovao od neidentifikovanog oboljenja mozga, sam disao poslednjih 9 sati svog života, bez aparata.

Na fotografiji koju su roditelji podelili na društvenim mrežama, napisali su "kako je neverovatan... bez obzira šta se desi, već je dokazao da ovi lekari nisu u pravu... Kako je lep..."

Priča o malom Alfiju i njegovoj borbi za život dotakla je srca miliona ljudi širom sveta, a čak i papa Franja je uputio podršku bolesnom dečaku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.