Trojica ruskih državljana uhapšena zbog terorističkog napada u Istanbulu (FOTO)

SVE VEĆE TENZIJE

Trojica ruskih državljana uhapšena zbog terorističkog napada u Istanbulu (FOTO)

Turska policija uhapsila je u Antaliji trojicu ruskih državljana bliskih Islamskoj državi zbog sumnje da su umešani u teroristički napad koji se u utorak dogodio u Istanbulu
Objavljeno:

Kako je prenela turska agencija Dogan, trojica ruskih državljana uhapšeno je u mediteranskom gradu Antaliji, a tom prilikom zaplenjeni su “određeni dokumenti“. Eksplozija u centru Istanbula: Bombaš samoubica (28) ušao među turiste i razneo se (VIDEO) Ruski konzulat u Antaliji je potvrdio da su trojica ruskih državljana zadržana u pritvoru zbog sumnji da su u vezi sa Islamskom državom.

U terorističkom napadu koji se u utorak dogodio u Istanbulu stradalo je desetoro turista, a turska policija je potom uhapsila 15 osoba osumnjičenih za učestvovanje u organizaciji napada. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije da je sirijski bombaš-samoubica odgovoran za eksploziju u istorijskoj turističkoj četvrti u Istanbulu.
Potpredsednik turske vlade Numan Kurtulmuš izjavio je da je na osnovu analize raznetih delova tela identifikovan osumnjičeni bombaš-samoubica koji je izazvao eksploziju, te da je reč o dvadesetosmogodišnjem Sirijcu. (Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.