DETALJI JEZIVOG NAPADA U TORONTU: Vozač jurio kombijem i gazio sve pred sobom! NAJMANJE 10 MRTVIH, mnogo ranjenih (FOTO) (VIDEO)
Napadač u Torontu kombijem usmrtio 10 ljudi, Foto: EPA/Warren Toda

UŽAS

DETALJI JEZIVOG NAPADA U TORONTU: Vozač jurio kombijem i gazio sve pred sobom! NAJMANJE 10 MRTVIH, mnogo ranjenih (FOTO) (VIDEO)

Na društvenim mrežama su se pojavili i snimci hapšenja vozača, koji na jednom od snimaka govori policajcima: - Ubijte me

Objavljeno:

Policija u Torontu uhapsila je vozača belog kombija koji je u ponedjeljak poslepodne pobegao nakon što je na području Ulice Jonge i Avenije Finč pokosio veći broj slučajnih prolaznika. Policija je objavila da je pritom poginulo najmanje deset, a povređeno 15 ljudi.

- Vidio sam policiju kako hapsi osumnjičenog, vozio se u Iznajmljenom kombiju. Ljudi su na ulici ležali kao da su porazbacani, sigurno je njih pet-šest na licu mesta dobijalo veštačko disanje. Bilo je užasno. Brutalno, ispričao je svedok Fil Zulo za kanadsku novinsku agenciju Canadian Press.

Drugi svedoci takođe govore o strašnim scenama na ulici i obzirom na prizore uvereni su da ovo nije bila nesreća.

- Prvo sam mislio da je ovo nesreća, ali kada sam video da je udario i drugu osobu, znao sam da nije, izjavio je drhtavim glasom 29-godišnji Ali Šejker, koji je bio u svom automobilu kada je video teror ispred sebe.

- Udarao je jednu po jednu osobu, jurio je 60-70 kilometara na sat, činilo se kao da cilja ljude. Ko god mu se našao na putu, odleteo je u vazduh. Video sam delove tela... Ubio je puno ljudi, rekao je Šejker.

Jedna od žrtava pomahnitalog vozača kombija
Jedna od žrtava pomahnitalog vozača kombija foto: EPA/Warren Toda

Jedan od svedoka tvrdi da je vozač krivudao po trotoaru i gazio sve pred sobom.

Na društvenim mrežama su se pojavili i snimci hapšenja vozača, koji na jednom od snimaka govori policajcima: - Ubijte me!

U jednom trenutku je izvukao i pištolj koji je uperio prema policajcu koji mu je rekao da ga baci i legne na pod. Na kraju je uhapšen, a ni jedan metak nije ispaljen.

Osumnjičeni za napad identifikovan je kao Alek Minasijan (25), javila je u ponedeljak televizija CBC.

Policija je svim građanima savetovala da se ne približavaju mestu incidenta, a iz preventivnih je razloga zatvorena stanica podzemne železnice koja se nalazi u blizini.

Do incidenta je došlo oko 13 sati, ali u policiji zasad ne znaju ništa o vozačevim motivima, iako nema sumnje da je reč o namernom incidentu, odnosno napadu.

BONUS VIDEO: KURIR TV VESTI: ŠTA SE UBIJENI NARKO-DILER LUKA RADULOVIĆ pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal?!

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.