PLANIRALI NAPAD ZA VREME SVETSKOG PRVENSTVA: Ruske tajne službe objavile DRAMATIČAN SNIMAK hapšenja terorista! (VIDEO)
Uhvaćeni u Rostovu, Foto: Youtube printscreen/Ruptly

uhvaćeni u rostovu

PLANIRALI NAPAD ZA VREME SVETSKOG PRVENSTVA: Ruske tajne službe objavile DRAMATIČAN SNIMAK hapšenja terorista! (VIDEO)

Zatekli su ih u donjem vešu

Objavljeno: 10:32h

U dva grada Rusije koja će biti domaćiniSvetskom fudbalskom prvenstvu, ruske tajne službe su uhapsile sedmoricu muškaraca za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa regruterima terorista.

Njih nekoliko bilo je samo u gaćama kad ih je presreo policijski tim kojeg su činile snage Ministarstva unutrašnjih poslova i FSB-ovih tajnih agenata.

Trojica muškaraca su uhapšena, a jedan je ubijen kada su obaveštajci razbijali terorističku ćeliju Islamske države u gradu Rostov na Donu, nedaleko od Volgograda.

Radi se o dvojici 21-godišnjaka iz središnje Azije koji su se pripremali na učestovanje u terorističkom činu u Sankt Peterburgu, a istražitelji su kazali kako će i ostale zadržati u istražnom zatvoru.

Grupa je optužena da je komunicirala s regruterom terorista putem aplikacije Telegram, koja je u Rusiji u procesu blokiranja.

Očekivali su da će ih regruteri poslati na trening za teroristički napad.

- Vođa terorističke ćelije detonirao je eksplozivnu napravu i pritom je poginuo, ali ostalih troje je uhvaćeno - saopštio je FSB i dodao da se radi o muškarcima koji su sledili naredbe pripadnika Islamske države u Siriji.

Oružje, municija i improvizirane eksplozivne naprave koje su planirali koristiti u napadu na regiju Rostov policija je oduzela od tri člana islamističke ćelije, kao i uređaje za komunikacija i elektroničke uređaje u kojima su bili pohranjeni teroristički propagandni materijali.

- Tokom operacije, vođa ćelije je pružao otpor te je detonirao improvizirani eksplozivni uređaj i podlegao fatalnim povredama - ističe FSB koji je terorizam idetifikovao kao glavnu pretnju Svetskom prvenstvu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.