Gde živiš, toliko i trošiš: Na šta svetske nacije daju najviše novca? (FOTO)

klopa, piće, škola, osiguranje

Gde živiš, toliko i trošiš: Na šta svetske nacije daju najviše novca? (FOTO)

Prema podacima Eurostata za 2015. godinu, hrana i kućni troškovi predstavljaju najveće izdatke u većini zemalja sveta
Objavljeno:

Koliko trošite na račune i svakodnevne životne potrepštine u mnogome zavisi od toga odakle ste, navodi se u novom izveštaju Eurostata. U svetu se danas popuši više od 11 miliona cigareta u minutu! (FOTO) (VIDEO) Tako, stanovnici Rusije najveći deo svojih mesečnih prihoda troše na hranu i piće. U Sjedinjenim Američkim Državama zdravstveno osiguranje predstavlja najveći izdatak.

Thinkstock
Više od četvrtine svojih prihoda Japanci daju na troškove stanovanja, dok u Saudijskoj Arbiji skoro 10 odsto zarade odlazi na nameštaj.
Tabela, koji je napravio magazin Ekonomist, detaljno prikazuje kućne troškove u najvećim svetskim ekonomijama i 28 zemalja članica Evropske unije. Ne iznenađuje to što u svima njima hrana i kućni troškovi predstavljaju najveće izdatke.
Južnokorejci troše značajno više na obrazovanje, oko 6.7 odsto prihoda, Australija je vodeća država sveta po izdacima za rekreaciju, 10 odsto, dok Meksikanci ubedljivo najviše troše na prevoz. Rusi su svetski rekorderi u potrošnji u tri kategorije: hrana, alkohol i duvan. Oni, takođe, najviše na svetu troše i na obuću.
Podaci potiču iz Eurostatovog izveštaja "EU i svet" za 2015. godinu. (Espreso.co.rs / Business Insider)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.