PIŠE SE ISTORIJA SVETA: Direktor CIA se TAJNO SASTAO sa Kim Džong-unom!
majk Pompeo se sreo u Severnoj Koreji sa Kim Džong Unom, Foto: AP

NAJPOUZDANIJI TRAMPOV SAVETNIK

PIŠE SE ISTORIJA SVETA: Direktor CIA se TAJNO SASTAO sa Kim Džong-unom!

Tom posetom, Pompeo je postao prvi od najviših američkih zvaničnika koji se sreo sa Kimom i time dao snažan znak da Tramp želi da razgovara sa severnokorejskim liderom

Objavljeno:

Kandidat za američkog državnog sekretara i doskorašnji direktor CIA Majk Pompeo, tajno je posetio Severnu Koreju tokom uskršnjih praznika.

Tamo se navodno sreo sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, kako bi razgovarali o planiranom samitu Kima i američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.

Tom posetom, Pompeo je postao prvi od najviših američkih zvaničnika koji se sreo sa Kimom i time dao snažan znak da Tramp želi da razgovara sa severnokorejskim liderom, prenosi Rojters.

Susret Pompea i Kima organizovali su šefovi južnokorejske i severnokorejske obaveštajne agencije, Su Hun i Kim Jong Čol, a sa ciljem da se vidi da li Kim ima ozbiljne namere da pregovara.

Prema navodima neimenovanog izvora, Pompeo, jedan od najpouzdanijih Trampovih savetnika rekao je nakon susreta da nijedna lokacija nije izabrana iz liste opcija, kao i da do sada nisu napravljeni nikakvi logistički aranžmani.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Saša Janković

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.