SUMNJIVA SMRT NOVINARA: Pao je sa petog sprata, utvrđeno samoubistvo a pre toga MU PRETRESALI STAN
Maksim Borodin, Foto: Printscreen/Twitter

misteriozna smrt

SUMNJIVA SMRT NOVINARA: Pao je sa petog sprata, utvrđeno samoubistvo a pre toga MU PRETRESALI STAN

Glavna i odgovorna urednica lista "Novi den" gde je Borodin radio, rekla je da istog dana da ne veruje da je Borodin počinio samoubistvo

Objavljeno:

Maksim Borodin (32), istraživački novinar iz Jekaterinburga, umro je od povreda zadobijenih kada je 12. aprila pao sa prozora petog sprata. Zvanično, njegova smrt je istraživana kao samoubistvo.

Portparol policije Sverdlovske oblasti je rekao da je "malo verovatno da je ova priča kriminalne prirode". Prema njegovim rečima, vrata Borodinovog stana bila su zatvorena iznutra i nije bilo znakova prinudnog ulaska. Dodao je da su ključevi stana pronađeni unutra i da nije pronađena poslednja poruka.

Polina Rumjančeva, glavna i odgovorna urednica lista "Novi den" gde je Borodin radio, rekla je da istog dana da ne veruje da je Borodin počinio samoubistvo.

Vačeslav Baškov, Borodinov prijatelj, napisao je na Fejsbuku da mu je se Borodin javio u pet sati ujutru 11. aprila i rekao da je njegova zgrada okružena "snagama bezbednosti pod opemom i maskama". Takođe, Baškov je rekao je da je Borodin bio uznemiren, ali nije bio ni histeričan ni pijan. Rekao mu je da veruje da će njegov stan biti pretresen, da službenici ispred zgrade verovatno čekaju sudski nalog i zamolio ga da mu nađe advokata.

Međutim, sat kasnije Borodin je ponovo kontaktirao sa njim i rekao mu da je pogrešio i da su službenici obezbeđenja izvodili neku vrstu vežbe.

- Nisam ga nazvao posle toga, iako sam ga čekao da napiše nešto na Fejsbuku, ali nije ništa pisao, a 13. aprila mediji su obajvili da je Maksim pronađen ispod njegove terase i da je bio u hitnoj - napisao je Baškov.

Borodin je redovno pisao o zločinima i korupciji. U poslednjih nekoliko nedelja, često je pisao o smrti ruskih plaćenika koji se bore u Siriji, identifikujući nekoliko boraca iz Uralskog grada Asbesta koji su ubijeni.

Dana 7. februara, grupa ruskih plaćenika sa tenkovima i artiljerijom napala je teritoriju koju su držali protivnici vlade sirijskog predsednika Bašara al-Asada pod pokroviteljstvom SAD-a. Međunarodna koalicija pod vođstvom SAD odgovorila je vazdušnim napadima u kojima su, kako se veruje, ubijene desetine ruskih boraca. Prema nekim medijskim izveštajima, više od 200 ruskih plaćenika umrlo je u incidentu, iako ruska vlada nije potvrdila nijednu žrtvu.

Bonus video:

DRAMATIČNA AKCIJA HAPŠENJA U BEOGRADU: U rancu mu pronašli POLA KILOGRAMA KOKAINA!

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.