RUSKI AMBASADOR BEZ DLAKE NA JEZIKU: SAD su odgovorne za rat u JUGOSLAVIJI I LIBIJI, ponašaju se kao HULIGAN!
Ruski ambasador, Foto: AP

REKAO IM SVE U LICE

RUSKI AMBASADOR BEZ DLAKE NA JEZIKU: SAD su odgovorne za rat u JUGOSLAVIJI I LIBIJI, ponašaju se kao HULIGAN!

Ruski ambasador optužio je SAD da podrivaju autoritet Saveta bezbednosti UN, navodeći da se radi o politici neokolonijalizna i optužio je Vašington da krši međunarodno pravo.

Objavljeno:

Ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je danas da SAD vazdušnim napadima u Siriji dodatno pogoršavaju humanitarnu situaciju u toj zemlji i pomažu teroriste. Nebenzja je rekao na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN, koji je sazvan na zahtev Moskve, da SAD nosi veliku odgovornost za ratove u Jugoslaviji, Libiji i drugim zemljama. Ruski ambasador optužio je SAD da podrivaju autoritet Saveta bezbednosti UN, navodeći da se radi o politici neokolonijalizna i optužio je Vašington da krši mežunarodno pravo. - To je huliganizam u međunarodnim odnosima - ocenio je ruski diplomata i dodao da su "maske još jednom pale".

On je naveo da SAD, Velika Britanija i Francuska nisu sačekale rezultate istrage medjunarodnih stručnjaka o navodnom hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi, već da su sami odlučili ko je kriv. Prema njegovim rečima, Vašington, London i Pariz mogli bi da zaustave sukob u Siriji za 24 sata. SAD, Francuska i Velika Britanija izvele su noćas vazdušne napade u Siriji posle nedavnog napada u Dumi u kojem su, kako tvrde zapadne zemlje, sirijske snage koristile hemijsko oružje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.