PUTIN POBESNEO: Flertovanje sa teroristima nedopustivo! (FOTO) (VIDEO)

GRMLAVINA U NJUJORKU

PUTIN POBESNEO: Flertovanje sa teroristima nedopustivo! (FOTO) (VIDEO)

Neki pokušavaju da iskoriste teroriste u svoju korist što im nije pametno
Objavljeno: 20:44h

U svom govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, Vladimir Putin istakao je da je nesaradnja sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom velika greška. Sirijski predsednik je neko ko se bori protiv terorizma, i da je licemerno osuđivati terorizam, a istovremeno se žmuriti na kanale finansiranja terorista. Do rešavanja sukoba Ukrajini neće doći sve dok se u potpunosti ne bude poštovao Sporazum iz Minska.

AP/ Mikhail Klmentyev, Aleksandar Putin
Napetost na relaciji Ukrajina-Rusija još jednom je došla do izražaja. Tokom govora ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, ruska delegacija je napustila salu, ali ni Ukrajinci nisu ostali dužni jer su napustili salu pred sam početak Putinovog govora. Putin je krivicu svalio na Severnoatlanski savez tvrdeći da do krize u Ukrajini ne bi ni došlo da NATO nije počeo da se širi na istok. - Zašto su nastavili liniju širenja NATO posle raspada Sovjetskog Saveza i ukidanja Varšavskog pakta? NATO ne samo da je opstao, nego je nastavio širenje svoje vojne infrastrukture - rekao je Putin u svom obraćanju.
Ruski predsednik dotakao se i situacije na Bliskom istoku ističući da je naoružavanje "umerene opozicije više nego opasno". Upozorio je da neke zemlje pokušavaju da iskoriste teroriste u svoju korist, ali da im to nije najpametnija odluka. - Onima koji tako postupaju ili misle hteo bih da kažem gospodo, imate posla sa ljudima koji su okrutni, ali nisu glupi i primitivni. I dalje ne znamo ko koga zapravo iskorištava za svoje potrebe - rekao je Putin u Njujorku.

moraju ujediniti sve snage u borbi protiv Islamske države

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.