Organizacija OPCW potvrdila: Nervni gas kojim su otrovani Skripalji je Novičok!
Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju., Foto: Printscreen Youtube

objavljeno

Organizacija OPCW potvrdila: Nervni gas kojim su otrovani Skripalji je Novičok!

Džonson je rekao da će naredne nedelje, u sredu 18. aprila biti održan sastanak sa zvaničnicima organizacije o tom pitanju

Objavljeno:

Medjunarodna organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPWC) potvrdila je danas tezu britanske vlade o ruskom poreklu nervnog agensa kojim su u Velikoj Britaniji otrovani bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegove ćerka, javila je agencija Frans pres. - Rezultati analize koje su sprovele laboratorije Organizacije, potvrdjuju saznanje Velike Britanije o identitetu otrovnog hemijskog agensa korišćenog u Solsberiju", navodi se u saopštenju OPWC i dodaje da je supstanca "velike čistoće. Britanske vlasti su ranije navele da je to nervni otrov nazvan "novičok" i optužile Rusiju da je odgovorna za napad.

Kako je prenela agencija AP, britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da je samo Rusija "imala motiv i dosije" o upotrebi nervnog agensa. Džonson je rekao da će naredne nedelje, u sredu 18. aprila biti održan sastanak sa zvaničnicima organizacije o tom pitanju. Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju. Velika Britanija je za njihovo trovanje optužila Rusiju, što je dovelo do diplomatskog rata u kojem su zapadne zemlje i Rusija proterale po više od 150 diplomata. Julija Skripalj se za razliku od oca oporavila i napustila je bolnicu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.