RUSKA CRNOMORSKA FLOTA PROGLASILA BORBENU UZBUNU: Šta se ovo dešava?!
Ruska flota na Crnom moru, Foto: Reuter

napetost raste

RUSKA CRNOMORSKA FLOTA PROGLASILA BORBENU UZBUNU: Šta se ovo dešava?!

Novi potez Rusa zabrinuo je mnoge

Objavljeno: 11:24h

Vazdušna odbrana ruske flote na Crnom moru proglasila je "borbenu uzbunu".

Vest je tvitovao evroski komesar za spoljne odnose Karl Bildt.

Ovakva odluka dolazi nakon velike napetosti između Rusije i SAD koja je usledila nakon novog napada hemijskim oružjem u Siriji.

Američki predsednik Donald Tramp obećao je u ponedeljak da će u roku 48 sati doneti "važne odluke" o Siriji, jačajući pritisak na sirijskog predsednika Bašara al-Asada nakon navodnog hemijskog napada na Dumu koji je izazvao oštre međunarodne osude, ali Rusi tvrde da tamo nisu pronašli tragove hemijskog oružja.

Trampov savetnik za bezbednost i borbu protiv terorizma Tomas Bosert izjavio je da se u vezi sa tim događajem ne može isključiti raketni napad SAD na sirijsku vojsku.

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je "nedopustiv karakter provokacija i nagađanja" o tom navodnom hemijskom napadu. Moskva je ranije poručila da 'treba pažljivo razjasniti' ono što se dogodilo u Dumi.

Tramp je malo pre hemijskog napada najavio da će se vojska SAD povući iz Sirije, ali ovo je promenilo tu njegovu odluku.

U ponedjeljak je takođe izveden raketni napad na vojnu bazu sirijskog režima T-4, u središnjem delu zemlje. Damask i Rusija za to optužuju Izrael.

Sa druge strane, prema informacijama turskih medija, američki razarač "USS Donald Cook" nadleću ruski avioni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.