ŠTRAJK PARALIŠE SVE, OVO UTIČE NA 90.000 LJUDI: Lufthanza otkazuje 800 letova
Foto: Fonet

šta bi?

ŠTRAJK PARALIŠE SVE, OVO UTIČE NA 90.000 LJUDI: Lufthanza otkazuje 800 letova

Sindikat traži povećanje plate od šest procenata ili najmanje 200 evra za 2,3 miliona zaposlenih u javnom sektoru

Objavljeno:

Nemačka aviokompanija Lufthanza primorana je da otkaže 800 svojih letova zakazanih za utorak, zbog najavljenog štrajka zaposlenih na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu, što se odražava na 90.000 putnika.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, ta kompanija je otkazala pola od 1.600 zakazanih letova usred sve šireg nezadovoljstva među radnicima u toj zemlji koji su započeli štrajk.

Radnici izražavaju nezadovoljstvo uoči pregovora o platama, a slične akcije dešavaju se i u Francuskoj, navodi se.

Kako je AP ranije preneo, nemački sindikat ver.di saopštio je da će njegovi članovi danas organizovati štrajk na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu kao i na minhenskom aerodromu, a da će sutra štrajkovati i servisne službe, vrtići i zaposleni u lokalnim administracijama.

Sindikat traži povećanje plate od šest procenata ili najmanje 200 evra za 2,3 miliona zaposlenih u javnom skektoru, prenela je američka agencija.

AP je ranije preneo da je tokom vikenda trećina letova francuske aviokompanije Er Frans otkazano, a zbog, petog po redu, štrajka radnika, koji su tražili povećanje plata Rojters navodi da se dalji štrajkovi u ER Frans-u očekuju i u utorak.

Bonus video:

LUDAK ILI MAHER? Pilot ruskog lovca rizikuje život zarad dobrog zezanja!

(Espreso.co.rs / Agenciej)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.