MISTERIJA HITLEROVOG VANBRAČNOG SINA I UNUKA: Šta se ZAISTA desilo u Francuskoj ratne 1916. godine?
Foto: Profimedia

Slika koju je naslikao govori sve

MISTERIJA HITLEROVOG VANBRAČNOG SINA I UNUKA: Šta se ZAISTA desilo u Francuskoj ratne 1916. godine?

Hitler je bio odličan ljubavnik, ali vrlo ljubomoran

Objavljeno:

Mladi vojnik u I. Svetskom ratu, istočno od francuskog grada Lila, upoznaje devojku koja mu se sviđa i odlučuje da je naslika.

On je Adolf Hitler, a devojka Šarlot Lobžoje. Slika koju je Hitler naslikao uskoro će biti ponuđena na aukciji za 52.000 funti.

Slika prikazuje Francuskinju onako kako ju je Hitler 1916. i upoznao - u poljima gde je kosila sa crvenom maramom preko glave i polugolih grudi.

O njihovoj je ljubavnoj priči prvi progovorio Žan-Mari Lore, koji je do smrti 1985. godine tvrdio da je njihov sin iako to nikada nije sa sigurnošću dokazano.

Tako mu je rekla majka. Ispričala mu je da je Hitlera upoznala za vreme njegovog boravka u gradiću Fournes-en-Weppe tijekom rata. On je imao 28 godina, a ona 19.

Videla ga je kraj puta kako sedi i skicira pa je na nagovor drugih devojaka skupila hrabrost i otišla pogledati što crta.

Niti nakon što su se spetljali nikada nisu progovorili niti reč jer on nije znao francuski, a ona nije pričala nemački.

foto: AP

Voleo je, govorila je Šarlot, da šeta po prirodi. To ga je inspirisalo da krene sa govorima fiktivnoj publici, a sve o povesti Nemačke.

"Bio je ljut jer nisam slušala, no osim što nisam razumela povest Prusije, Austrije i Bavarske me nije nimalo zanimala", rekla je sinu .

Tvrdila je kako je sin začet nakon "pripite" noći. Šarlot je, nakon što ga je rodila od sramote pobegla u Pariz, a dete ostavila dedi i baki, ali kasnije se vratila.

Rekla je kako ju je Hitler dobro tretirao i da je bio odličan ljubavnik, ali vrlo ljubomoran. Nije volio da Šarlot drugi gledaju.

Žan-Mari je bio u vojsci, a pridružio se i pokretu otpora protiv snaga diktatora za kojeg nije znao da mu je otac. Kada mu je krajem četrdesetih majka rekla istinu Žan-Mari je pao u depresiju.

"Radio sam bez prestanka dve decenije samo da zaboravim. Nisam u 20 godina otišao jednom u bioskop", rekao je.

Na kraju je potpuno okrenuo ploču, prihvatio ko mu je otac i počeo istraživati Hitlerov život u nadi da će dokazati da mu je sin.

Nikakvi genetski testovi nisu napravljeni ali Žan-Mari i njegova deca, piše Daily Mail, fizički jako liče na Hitlera.

Sinu Filipu je otac istinu o dedi ispričao za vreme jedne večere kada je dečak imao 16 godina. - Nisam kriv što sam mu unuk, to nije nešto na što mogu uticati ni da želim - rekao je Filip.

- Nisam kriv niti za ono što se dogodilo za vreme rata, to nema veze sa mnom. Mislim da je jezivo to što je učinio Jevrejima, no neke stvari je dobro učinio, vratio je Nemačku s ruba kolapsa, i sagradio puteve - kaže Filip koji je pročitao 40-ak knjiga o diktatoru.

Uveren je da se zlo ne nasleđuje, već svako stvara i gradi svoj život. Sliku koju je naslikao Hitler kupio je flamanski industrijalist 1967. godine, a bila je izložena u mnoštvu galerija po Evropi.

Uskoro će je na aukciji ponuditi aukcijska kuća Weidler.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Express.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.