Ona je pucala u sedištu JUTJUBA, pa se UBILA: Otkriven identitet napadačice, NEVEROVATNO JE ZAŠTO JE TO URADILA! (FOTO)
Nasim Aghdam, Foto: Printscreen/youtube

UŽAS!

Ona je pucala u sedištu JUTJUBA, pa se UBILA: Otkriven identitet napadačice, NEVEROVATNO JE ZAŠTO JE TO URADILA! (FOTO)

Snimci lokalne televizije pokazali su da radnici Jutjuba izlaze iz zgrade s podignutim rukama

Objavljeno:

Jedna žena otvorila je sinoć vatru u sedištu Jutjuba u San Brunu u blizini San Franciska, nakon čega su zaposleni pobegli na ulicu, a najmanje tri žrtve završile u lokalnim bolnicama. Ona je na kraju oduzela sebi život, obavestila je policija.

Američki mediji pišu da se napadačica zove Nasim Aghdam (39) i da je napad rezultat privatnih nesuglasica. Mediji su između ostalog objavili snimak na kome se Aghdam žali da je Jutjub filtrira i diskriminiše. Čini se da Aghdam vodi više Jutjub kanala, na kojima objavljuje snimke o nizu tema, uključujući životinjska prava. Mnogi kanali su u međuvremenu zatvoreni.

"Pronašli smo žrtvu s ranom za koju verujemo da je sama sebi nanela. Žena je", rekao je šef policije u San Brunu Ed Barberini na konferenciji za novinare, opisujući osobu za koju policija veruje da je pucala u sedištu Jutjuba.

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Opštoj bolnici u San Francisku, jedna 32-godišnjakinja takođe je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

O aktivnom napadaču prvi je na Tviteru izvestio menadžer Jutjuba Vadim Lavrusik.

Na teren je odmah izašla policija iz San Bruna i odsek šerifa San Matea, a žena je pronađena mrtva s prostrelnom ranom pa je u 14.20 časova kriza završena. Napadačica je ranila nekoliko osoba dok je na kraju pucala i u svog dečka pa je sama sebi presudila.

Vadim Lavrusi napisao je na Tviteru kako je čuo pucnje i video ljude kako trče i da se u početku skrivao u svojoj kancelariji, ali je kasnije s kolegama evakuisan iz zgrade.

Svi zaposleni su evakuisani iz zgrade, a na terenu su brojni policajci i hitne službe.

Šef proizvodnje u Jutjubu Tod Šerman opisao je na Tviteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o zemljotresu, ali mu je potom rečeno da jedna osoba ima pištolj.

"Nakon toga svaka osoba koju sam video bila je za mene potencijalni strelac. Neko je rekao da je osoba pucala iza zadnjih vrata i potom upucala sebe", rekao je Šerman na Tviteru.

"Pogledao sam dole i video krv na podu i stepenicama, zatim smo izašli iz zgrade", rekao je Šerman.

Snimci lokalne televizije pokazali su da radnici Jutjuba izlaze iz zgrade s podignutim rukama.

Gugl je u saopštenju potvrdio da deluje koordinisano s lokalnim vlastima.

Mediji javljaju da su u bolnicu u San Francikcu koji je udaljen 15-ak kilometara od San Bruna stigla dva vozila hitne pomoći s povređenim osobama, ali težina njihovih povreda još nije poznata.

Medicinski centar Stanford potvrdio je da su primili 4-5 ljudi povređenih u pucnjavi u sedištu Jutjuba. Među povređenima, jedna osoba je u kritičnom stanju.

Prošlog meseca Jutjub je najavio da će zabraniti sadržaje koji promovišu prodaju oružja, kao i videozapise koji poudučavaju kako napraviti oružje. BONUS VIDEO: (KURIR TV VESTI) PRIŠTINA POČINJE SA FORMIRANJEM ZSO?!

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.