LATINO ZDRAVKO ČOLIĆ POSTAO PREDSEDNIK KOSTARIKE: Prva stvar koju je uradio ZAPANJILA JE SVE!
Karlos Alvarado, Foto: Reuter

mladi levičar

LATINO ZDRAVKO ČOLIĆ POSTAO PREDSEDNIK KOSTARIKE: Prva stvar koju je uradio ZAPANJILA JE SVE!

Kandidat levog centra ubedljivom većinom pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora u Kostariki

Objavljeno:

Kostarika je izabrala novog predsednika - Karlos Alvarado Kvestada (38) je književnik i bivša rok zvezda, a najavio je da će ako dođe na vlast legalizovati gej brakove.

Kandidat levog centra ubedljivom većinom pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora u Kostariki, pokazuju zvanični izborni rezultati. Na osnovu 95 odsto prebrojanih glasova Alvarado, 38-ogodišnji bivši ministar rada osvojio je 60,7 odsto glasova, a njegov rival evangelistički pastor Fabrisio Alvarado (nemaju rodjačke veze) osvojio je 39,3 odsto glasova.

- Ovi izbori su nam dozvolili da se kao zemlja pogledamo u ogledalo. U tom ogledalu mogli smo da vidimo raznoliku zemlju, sa različitim mišljenjima, koja poznaje nejednakosti i treba da radi na tome da pruži više šanse nekim svojim delovima. Naš zadatak treba da bude da ujedinimo zemlju - rekao je Karlos Alvarado.

On je bivši novinar i politički analitičar, ima tri objavljene knjige i nekada je pevao u rok bendu "Dramatika". Kao svoje uzore navodi Ernesta Hemingveja i Pink Flojd.

U konzervativnu Kostariku doneo je progresivne ideje - zalaže se za prava LGBT zajednice, i protivi se populističkim politikama.

Ranije je radio kao ministar za društveni razvoj i rad, a član je partije koja je levačiraskog opredenjenja.

U svom romanu "Opsesije" pisao je o konfiksaciji nemačke i italijanske imovine u Kostariki dokom Drugog svetskog rata.

Rešio je da napusti posao novinara nakon što je intervjuisao jednu staricu u siromašnoj četvrti, čiji sin je bio ubijen.

- Sećam se da sam geldao tu staricu kako plače, potpuno bespomoćna. Uhvatio sam trenutak nejednakosti, nepravde. Podelio bih taj trenutak sa puno ljudi, ali ništa ne bih promenio. To je bio kraj moje novinarske karijere, jer sam shvatio da moram da se aktiviram i uključim u politku, da bih nešto promenio - rekao je Alvarado u jednom intervjuu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.