Ova železnička stanica u Japanu godinama je radila samo zbog JEDNE JEDINE PUTNICE!
Stanica je radila samo zbog jedne devojčice, Foto: Twitter printscreen

kakvi su to carevi

Ova železnička stanica u Japanu godinama je radila samo zbog JEDNE JEDINE PUTNICE!

Kad je devojčica završila srednju školu, stanica je zatvorena

Objavljeno:

Japan je poznat po svojim brzim vozovima, koji nikada ne kasne, a kolika je njihova posvećenost putnicima govori jedan neobičan slučaj s ostrva Hokaido.

Na stanici Kju-Širataki na tom ostrvu, godinama voz je čekala samo jedna putnica Kana Harada, zbog koje ta linija voza i stanica uopšte i opstala.

Naime, Kana je srednjoškolka i voz kroz njen mali grad je prolazio samo dva puta dnevno - ujutru kada ide u školu i uveče kada se vraća.

Vožnja joj je trajala 35 minuta.

Železnica Japana je htela da ugasi ovu liniju još ranije i zatvori stanicu, ali se to ipak desilo kad je Kana završila srednju školu. Samo zbog nje, jedne jedine putnice, linija je opstala dok joj je bilo potrebno.

- Vozila sam se ovim vozem tri godine, a stanicu sam uzimala zdravo za gotovo. Osećam se tužno što će nestati - rekla je Kana za Rojters.

Zatvaranje ove stanice mnogi vide kao posledicu odumiranja ruralnog Japana. Međutim, dosta građana je i oduševljeno brigom države za svakog građana pojedninačno, pa i za ovu devojčicu u udaljenom selu koja samo mora da stigne do škole na vreme.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Citylab.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.