MOSKVA PRIZNALA: Među proteranim diplomatama ima i ŠPIJUNA!
Sergej Naruškin, Foto: Reuter

AFERA SKRIPALJ

MOSKVA PRIZNALA: Među proteranim diplomatama ima i ŠPIJUNA!

Do sada je više od 20 zemalja proteralo ruske diplomate zbog slučaja Skripalj, ali Turska je to odbila

Objavljeno:

Među ruskim diplomatama proteranim iz zapadnih zemalja zbog "slučaja Skripalj" ima i obaveštajaca, izjavio je danas šef ruske obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

- Među saradnicima Ministarstva spoljnih poslova postoje zvanični predstavnici naše službe, oficiri bezbednosti, ali mali broj - rekao je Nariškin novinarima. On je naveo da je reč o licima "koja su zvanično predstavljena u tim zemljama kao saradnici SVR", i da su obezbedjivali saradnju sa specijalnim službama zemalja tih zemalja. Nariškin je ocenio da je proterivanje ruskih diplomata "prljava i cinična provokacija", te da ju je realizovala grupa zemalja koja "formira atmosferu rusofobije". - Odgovor će uslediti. Adekvatan, dosta oštar - rekao je Nariškin. On je naveo da SVR poseduje široke instrumente za obaveštajni rad, koji će obezbediti zaštitu interesa Rusije u bilo kojoj tački sveta.

Dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kći nadjeni su ranije ovog meseca bez svesti u engleskom gradu Solsberiju. Njihovo stanje se od tada opisuje kao kritično. Velika Britanija je za napad okrivila Rusiju i proterala 23 diplomata. Moskva je odbacila optužbe i najavila protivmere. Do sada je više od 20 zemalja proteralo ruske diplomate zbog slučaja Skripalj.

Međutim, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska neće preduzete mere protiv Rusije.

- Ne planiramo slične akcije samo zato što su neke zemlje preuzele mere na osnovu nekog navoda - rekao je Erdogan, a prenose listovi Hurijet i Jeni safak. Erdogan je rekao da "apsolutno ne dolazi u obizir da se Turska ponaša kao te zemlje".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.