DIPLOMATSKI RAT: Tramp proteruje 60 ruskih diplomata, zatvoren i konzulat u Sijetlu! A onda je to uradilo i pola EVROPE!
Foto: EPA

AU

DIPLOMATSKI RAT: Tramp proteruje 60 ruskih diplomata, zatvoren i konzulat u Sijetlu! A onda je to uradilo i pola EVROPE!

Tramp je naredio zatvaranje ruskog konzulata u Sijetlu

Objavljeno: 15:46h

Predsednik SAD Donald Tramp naredio je proterivanje 60 ruskih diplomata, piše Raša tudej, a konzulat u Sijetlu je zatvoren.

Kako javlja "Blumberg", američki predsednik Donald Tramp je naredio proterivanje 60 ruskih diplomata, koje smatra špijunima, iz SAD zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji.

Pozivajući se na istaknute zvaničnike Trampove administracije, AP prenosi da je među njima i 12 špijuna za koje SAD veruju da koriste dipolomatski status u ruskoj misiji u Ujedinjenim nacijama kao paravan.

Takođe, Tramp je naredio zatvaranje ruskog konzulata u Sijetlu.

Oni navode da konzulat u Sijetlu "predmet zabrinutosti kontraobaveštajne službe" zbog toga što se nalazi blizu američke pomorske baze.

Ranije danas portparol Kremlja Dimitri Peskov izjavio je da će Rusija odgovoriti istom merom ukoliko Amerika zaista, kako se nagađalo prethodnih dana, protera ruske diplomate.

I EU zemlje proteruju ruske diplomate

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je 14 zemalja članica Evropske unije odlučilo da protera ruske diplomate.

Danas je najavljeno da će Nemačka proterati četvoro ruskih diplomata takođe zbog trovanja Skripalja, potvrdilo je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova pisanje nemačkog dnevnika "Zidojče cajtung". Takođe, najavljeno je da će i Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Ukrajina, Češka i Holandija proterati ruske diplomate.

Danska će proterati dvoje, dok će iz Francuske biti proterano četvoro diplomata iz Moksve. Ruskim diplomatama će biti ostavljeno nedelju dana da napuste Francusku, preneo je Rojters.

Ranije u toku dana, ruski ambasadori u Poljskoj, Letoniji, Litvaniji i Estoniji pozvani su u ministrstva spoljnih poslova tih zemalja.

U Moskvu se vratilo 20. marta 23 ruskih diplomata proteranih iz Velike Britanije, a Rusija je uzvratila istom merom i naredila proterivanje 23 britanskih diplomata.

Bonus video:

PRUŽI RUKU: Podelili smo obrok beskućnicima u prestonici

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.