RUSI NISU POMOGLI TRAMPU DA OSVOJI IZBORE: Stigli KONAČNI rezultati istrage, ali evo šta je šokantno u celoj priči!
Donald Tramp, Foto: EPA

ipak nema zavere

RUSI NISU POMOGLI TRAMPU DA OSVOJI IZBORE: Stigli KONAČNI rezultati istrage, ali evo šta je šokantno u celoj priči!

Istragu o mešanju Rusije u američke izbore i navodnim vezama Trampa sa Rusijom, koje negiraju i u Beloj kući i u Kremlju, vode nezavisni specijalni tužilac Robert Miler i Kongres SAD

Objavljeno:

Nisu pronađeni dokazi da je postojala zavera Moskve i predizbornog štaba Donalda Trampa tokom predsedničkih izbora 2016. godine, saopštio je Komitet Predstavničkog doma SAD za obaveštajne poslove.

Komitet je usvojio izveštaj o rezultatima istrage o mešanju Rusije u predsedničke izbore, u kojem su saopštili:

- Komitet ne smatra da su sastanci Trampovih predstavnika, uključujući Džefa Sešnsa, i zvaničnih predstavnika ruskih vlasti, među kojima je i ambasador (Sergej) Kisljak, dokaz zavere, koordinacije ili konspiracije sa Vladom Rusije-navodi se u zaključcima izveštaja.

U dokumentu se navodi da tokom sastanka Donalda Trampa Mlađeg, Džerada Kušnera, zeta američkog predsednika, i šefa Trampovog predizbornog štaba Pola Manaforta sa ruskom pravnicom Natalijom Veseljnickom predstavnici Trampa nisu dobili kompromitujući materijal o predsedničkoj kandidatkinji Demokratske partije Hilari Klinton.

„Kratak sastanak“ Trampa Mlađeg uoči izbora sa predstavnikom ruskih vlasti takođe nije bio posvećen izborima u SAD, navode autori izveštaja.

Istragu o mešanju Rusije u američke izbore i navodnim vezama Trampa sa Rusijom, koje negiraju i u Beloj kući i u Kremlju, vode nezavisni specijalni tužilac Robert Miler i Kongres SAD. Optužbe o ruskom mešanju u američke izbore portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov nazvao je apsolutnom izmišljotinom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.