Botoks, jaja prepelice, ekstremno plivanje: Otkrivamo kako da budete mladoliki kao Putin!
Vladimir Putin, Foto: EPA

sve tajne ruskog cara!

Botoks, jaja prepelice, ekstremno plivanje: Otkrivamo kako da budete mladoliki kao Putin!

Ruski predsednik, koji je u nedelju osvojio četvrti mandat premoćnim brojem glasova, redovno ide i na napredne tretmane pomlađivanja kože

Objavljeno: 10:12h

Godine idu, a njegovo lice je sve svežije. Vladimir Putin u svojoj 65. godini izgleda mlađe nego početkom milenijuma, što mnogi pripisuju estetskim zahvatima. Ruski predsednik, naravno, nikad nije priznao da se podvrgava operacijama ili kozmetičkim tretmanima, ali stručnjaci ocenjuju da Putin dosta ulaže u izgled.

„Kao apsolutno najpoznatija muška osoba na svetu, Vladimir Putin je dobra reklama za estetsku hirurgiju“, kaže dr. Nikola Milojević. Popularni zagrebački hirurg koji je uspeh prvo postigao u Londonu, gdje je dobio nadimak 'kralj botoksa', smatra kako je mala verovatnoća da ruski predsednik mladolik izgled u odmaklim godinama može zahvaliti genetici.

„To se najbolje vidi po obrazima koji s godinama inače gube svežinu, a Putin svakako ne izgleda kao čovek u svojim godinama. Tu se verovatno radi o nehirurškoj korekciji obraza i podočnjaka dermafilerima. Obrazi su mu svežiji, a podočnjaci manje izraženi nego u mlađim godinama“, ocenjuje Milojević na osnovu Putinovih novih fotografija i onih sa prelaza milenijuma, kada je zavladao Rusijom. Putin se 'popunio' u obrazima, iako nije dobio na težini.

„Na vilici mu se isto vidi da se podvrgnuo nehirurškom tretmanu popunjavanja filerima i zatezanja botoksom. I oko očiju ima manje bora, tako da tu gotovo sigurno ima botoks, kao i na čelu. Pretpostavljam da se radi o bejbi botoksu, a to je tretman u kojem se stavljaju manje doze pa lice izgleda prirodnije. Bore ne nestanu sasvim, nego se smanje“, objašnjava dr. Nikola Milojević.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: AP

Kanadski estetski hirurg Stephen Mulholland smatra da je Putin verovatno počeo „s par inekcija“, a zatim se između 2012. i 2014. podvrgnuo i nizu ozbiljnijih zahvata. Bilo je to vreme kad se razvodio od supruge Ljudmile i pripremao za Olimpijske igre u Sočiju. Sudeći prema fotografijama, ruski predsednik verovatno je korigovao nos.

„Sada izgleda bolje nego 2002. godine. Verujem da je išao kod ruskih lečnika, Moskva je jak centar za estetsku hirurgiju“, rekao je Mulholland za National Post.

Ruski predsednik, koji je u nedjelju osvojio četvrti mandat premoćnim brojem glasova, vrlo verovatno redovno ide i na napredne tretmane pomlađivanja kože.

„To su laserski tretman, zatim tretman krvnom plazmom, pa dermalni roler, hijaluronske inekcije i hemijski pilinzi“, kaže dr. Milojević, koji procenjuje da Putin na estetske tretmane godišnje može trošiti oko 20.000 kuna – 10.000 za dermafilere i 10.000 na pomlađivanje kože.

„U svakom slučaju on ima vrhunske estetske lekare i hirurge“, zaključuje Milojević.

Vladimir Putin si u svakom slučaju može priuštiti najbolje lekare i tretmane. Ruski predsednik ne otkriva koliko je 'težak', ali njegovo se bogatstvo procenjuje i na vrtoglavih 200 milijardi dolara.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/youtube

Mnogu truda ulaže u svoju fizičku formu. Svakog dana dva sata pliva, pa vežba u teretani, piše u knjizi 'Fragile Empire: How Russia Fell in and out of Love with Vladimir Putin' novinar Newsweeka Ben Judah, koji je tri godine istraživao život i navike ruskog predsednika.

Otkrio je kako Putin kasno ustaje i doručkuje oko podne, obično prepeličja jaja, a zatim radi na kondiciji. Noćna je ptica, ali ne voli alkohol.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / 100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.