NEMIRI U ŠPANIJI: Policija kriva za SMRT migranta?
Policija se sukobila sa protestantima, Foto: AP

haos na ulicama

NEMIRI U ŠPANIJI: Policija kriva za SMRT migranta?

Protesti su izbili u centru Madrida, zbog smrti muškarca iz Senegala

Objavljeno:

Na protestu u centru Madrida noćas su izbili sukobi zbog smrti jednog uličnog prodavca poreklom iz Afrike koji je, prema rečima očevidaca, nastradao u pokušaju da pobegne od policije koja je počela da pojačano kontroliše nelegalnu uličnu prodaju. Stotine demonstranata zapalile su noćas plastične kante za smeće i blokirale pojedine ulice u glavnom gradu Španije, prenela je agencija AP, dodajući da je reporter te agencije rekao i da su učesnici protesta gadjali desetine policajaca. Gardijan prenosi da su se migranti sukobili sa policijom u centru Madrida posle pogibije Senegalca koga je, kako su rekli, policija jurila ulicama tog grada.

Policija se sukobila sa protestantima
Policija se sukobila sa protestantima foto: AP

Madridska služba Hitne pomoći navela je da je povredjeno 16 policajaca i četiri civila povredjeno i da im je ukazana medicinska pomoć.

Razrušen je centar grada
Razrušen je centar grada foto: AP

Novinska agencija Evropa pres (Europa Press) prenela je, pozivajući se na izvore iz policije, da je prodavac umro od srčanog zastoja dok je bežao od policajaca.

Gradonačelnica Madrida Manuela Karmena navela je na društvenoj mreži Tviter da žali zbog njegove smrti i dodala da će vlasti "temeljno istražiti" taj slučaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.