ČUVENI NOBELOVAC DOŽIVEO UŽASNU TRAGEDIJU: Pronašli su ga kako luta pored deponije, a njegovu suprugu mrtvu!
Hemičar Negiši sa Sumirom Negiši, suprugom, Foto: AP

STRAVIČNA NESREĆA

ČUVENI NOBELOVAC DOŽIVEO UŽASNU TRAGEDIJU: Pronašli su ga kako luta pored deponije, a njegovu suprugu mrtvu!

Beživotno telo njegove supruge bilo je u automobilu

Objavljeno:

Dobitnika Nobelove nagrade za hemiju, Ei-ičija Negišija (82) pronašli su kako luta 400 metara daleko od mesta gde živi, dok je njegova supruga Sumira Negiši (80) pronađena mrtva, javljaju svetske agencije.

U nedelju je prijavljen nestanak profesora njegove žene, a policija Indijane sledećeg dana je pronašla profesora kako luta u blizini deponije u Orhard Hilsu u državi Ilionis.

Nakon što je odveden u bolnicu gde mu je pružena lekarska pomoć, zamenici šerifa okruga Ogle pronašli su njegovo vozilo i telo njegove supruge.

Iako još traje istraga, vlasti kažu da nema sumnje na nasilnu smrt. Inače, gospođa Sumire je patila od Parkinsonove bolesti.

Članovi porodice su izdali saopštenje u kojem kažu da je par pokušao doći do obližnjeg aerodroma u Rokfordu, ali su se usput izgubili.

- Skrhani smo gubitkom voljene majke koja je već dugo patila od Parkinsonove bolesti. Putovala je sa svojim suprugom koji je, čini se, bio u akutnom stanju konfuzije i šoka. Njihov auto je zapeo u jarak i pokvario se, a oni su, čini se, krenuli potražiti pomoć. Lokaciju i stanje auta je potvrdio detektiv okruga Ogle, Dag Lokhard, koji je bio prvi koji je našao gospodina Negišija. Tad mu je rekao da je pokušao da nađe put do aerodroma.

Ei-iči Negishi je osvojio Nobelovu nagradu 2010. godine, a radio je kao profesor hemije na Univerzitetu Purdju u Indijani.

I upravnik univerziteta je izadao saopštenje vezano uz čitav slučaj, izražavajući saučešće porodici Negiši.

- Univerzitet Purdju je smrću Sumire Negiši izgubio velikog prijatelja. Čitav život je bila podrška svojem suprugu i značajno je doprinela razvoju njegove karijere u kojoj je obrazovao generacije vrhunskih naučnika. Čini se da su Parkinsonova bolest od koje je godinama patila i mentalna konfuzija koja dolazi s godinama, dovele do ovog tragičnog događaja. Iako se ovakve stvari relativno često događaju, to ovaj slučaj ne čini ništa manje tragičnim.- stoji u izjavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.