TEREZA MEJ PROTERUJE 23 RUSKIH DIPLOMATA: A onda je stigao i odgovor MOSKVE!
Tereza Mej oštro će kazniti ruske diplomate, Foto: AP

ZAHLADNELI ODNOSI

TEREZA MEJ PROTERUJE 23 RUSKIH DIPLOMATA: A onda je stigao i odgovor MOSKVE!

Jedna od mera koje bi Britanija mogla da uvede protiv Rusije moglo bi da bude zatvaranje ruske televizije RT

Objavljeno: 15:37h

Velika Britanija saopštila je danas da će proterati 23 ruske diplomate pošto je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen uRusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji. Premijerka Tereza Mej je rekla da su ruske diplomate koje imaju nedelju dana da odu iz zemlje, identifikovane kao "neprijavljeni obaveštajni zvaničnici", preneo je BBC. Rusija ne prihvata "neosnovane" optužbe i ultimatume Londona koji traži objašnjenje Moskve o trovanju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji, upozorio je danas portparol Kremlja i pozvao na zdrav razum. - Moskva ne prihvata neosnovane i neproverene optužbe i jezik ultimatuma - rekao je na konferenciji za novinare Dmitrij Peskov i dodao da se Moskva nada da će "prevladati zdrav razum".

Upitan da kaže da li Moskva strahuje od rizika medjunarodne izolacije oko slučaja otrovanog bivšeg špijuna. - Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da će druge zemlje bar stati da razmisle da li ima bilo kakvog dokaza ili nema nikakvog i da li su optužbe upućene Moskvi zasnovane na nečemu - rekao je Peskov, prenosi ruska agencija TASS.

Dvostruki agent Skripalj i njegova ćerka Julija nadjeni su prošle nedelje u nesvesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Jedna od mera koje bi Britanija mogla da uvede protiv Rusije moglo bi da bude zatvaranje ruske televizije RT, koja se smatra organom propagande Kremlja i već je pod prismotrom britanskog regulatornog tela za medije. Peskov je rekao danas da bi bilo kakva "ilegalna mera" protiv neke ruske medijske kuće u Velikoj Britaniji svakako dovela do uzvratnih mera "na osnovu reciprociteta". Rusko Ministarstvo spoljnih poslova juče je odbacilo reakciju britanskih vlasti na napad kao "provokativnu" i navelo da sumnja da je trovanje "još jedan beskrupulozan pokušaj vlasti Velike Britanije da diskredituju Rusiju".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.