OVO JE NOVA DIREKTORKA CIA: Prva žena na ovoj poziciji krije MRAČNU PROŠLOST!
Đina Haspel, Foto: Youtube printscreen

TRAMP JE NJU IZABRAO

OVO JE NOVA DIREKTORKA CIA: Prva žena na ovoj poziciji krije MRAČNU PROŠLOST!

Đinu Haspel su optuživali za mučenje

Objavljeno:

Đina Čeri Haspel postala je prva žena u istoriji koja je došla na poziciju direktorke CIA-e.

Tramp ju je postavio na tu poziciju nakon što je dao otkaz Reksu Tilersonu, a na njegovo mesto državnog sekretara postavio je Majka Pompea. Pompeo je do nedavno bio direktor CIA-e.

Haspel se Centralnoj američkoj obavešajnoj službi pridružila 1985. godine. Ona je vodila tajni američki zatvor na Tajlandu, koji je bio poznat pod šifrom "Mačije oči". U tom zatvoru su bili zatočeni pripadnici Al Kaide, a bivši CIA agenti svedočili su o strahovitom mučenju koje su tamo preživeli.

Jedan od zatočenika, Abu Zubajdah, mučen je davljenjem, deprivacijom sna, udarali su mu glavu u zid i izgubio je levo oko. Na kraju je procenjeno da nema nikakve korisne informacije.

Hapel je dobila nagradu Džordža Buša za zasluge u protiv-terorizmu. Postala je zamenica direktora CIA-e 2. februara 2017. Zbog te odluke Donalda Trampa, nekoliko članova Senata je uložilo žalbu. Smatrali su da ona nije podobna zbog optužbi za mučenje zatvorenika.

Psiholozi koji su osmislili "program torture" zatvorenika, Brus Džesen i Džejms Mičel, sada se takođe suočavaju sa optužbama, a pozvali su Haspelovu da svedoči u njihovu korist.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.