Putin upozorava: Američka raketa može da POGODI Moskvu za 15 minuta!
Vladimir Putin, Foto: AP

ne preti, ali...

Putin upozorava: Američka raketa može da POGODI Moskvu za 15 minuta!

On je izneo tvrdnju da Rusija ima najmoćniju nuklearnu flotu!

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija vidi Arktik kao region koji je važan za njenu bezbednost, navodeći da bi raketi ispaljenoj s američke podmornice kod obala Norveške bilo potrebno 15 minuta da stigne do Moskve.

TASS prenosi da je Putin to kazao u intervjuu koji je deo filma "Putin" Andreja Kondrašova, objavljenog na ruskim društvenim mrežama.

- Mi ne pretimo nikome, ali koristeći prednosti koje imamo, u ovom konkretnom slučaju koristeći prednost u teritoriji, obezbedićemo sigurnost Rusiji i njenom narodu. Imajući to u vidu, arktički region izuzetno je važan za Rusiju - naveo je Putin.

On je izneo tvrdnju da Rusija ima najmoćniju nuklearnu flotu i dodao da su američke podmornice koje nose rakete u borbenoj pripravnosti kod obala Noveške.

- Vreme doleta do Moskve je 15 minuta - kazao je Putin.

On je pomenuo i da je posetio ostrva Zemlje Franje Josifa gde su, po rečima Putina, do nedavno vodiči govorili stranim turistima da su ta područja "nekada pripadala Sovjetskom savezu".

- To znači da su nas zanemarivali, iako mi te teritorije nikome nismo prepustili - poručio je Putin.

On je ukazao na bogata nalazišta sirovina na Arktiku.

- Mi se svi sećamo da je Lomonosov rekao da će bogatstvo Rusije rasti zahvaljujući Sibiru. Sada sa sigurnošću možemo da kažemo da će bogatstvo Rusije rasti i zahvaljujući Arktiku. Ccini se da tamo ima svega - rekao je Putin.

Navodi se da je predsednik Rusije istovremeno naglasio važnost zaštite prirode.

- Ekologija Arktika je veoma krhka i potrebno je mnogo pažnje. Infrastrukture bi tamo trebalo da budu ekološki prihvatljive - kazao je Putin.

Bonus video:

OVO SU SVETSKI LIDERI REKLI O ZORANU ĐINĐIĆU!

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.