PRIHVATANJE MIGRANATA BI UNIŠTILO DRŽAVU: Mađarski premijer Viktor Orban ponovo šokirao sa kontroverznom izjavom!
Viktor Orban, Foto: Reuters

protiv migranata

PRIHVATANJE MIGRANATA BI UNIŠTILO DRŽAVU: Mađarski premijer Viktor Orban ponovo šokirao sa kontroverznom izjavom!

- Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu, rekao je Orban

Objavljeno:

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da vidi "neposrednu opasnost" od toga da Mađarska postane "destinacija za migrante" i upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski "uništila državu".

"Moramo da govorimo otvoreno. Ili ćemo da potrošimo novac na razvoj ili na izgradnju raja za migrante", upozorio je Orban, prenosi agencija MTA.

On je rekao da Evropska unija pravi plan u okviru kojeg će Mađarska biti obavezana "da prihvati najmanje 10.000 migranata".

Orban je istakao i da "imperija" američkog milijardera mađarskog porekla, Džordža Soroša, radi na tome da Evropu učini "kontinentom za migrante" i da će ona "napasti svakoga ko te napore ometa; ne samo Mađarsku, nego i Češku i Slovačku."

"Neki pokušavaju da prepune Mađarsku migrantima kako bi se država promenila na način na koji su se mnoga mesta u Evropi pomenila", rekao je on.

Naglasio je da prihodi u mađarskoj ekonomiji treba da budu potrošeni "na Mađare, na mlade građane Mađarske, penzionere i na mađarske opštine, pre nego na migrante iz drugih zemalja".

"Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu", rekao je Orban, ukazujući na nadolazeće parlamentarne izbore u toj zemlji, navodi agencija.

Bonus video:

OVE IZJAVE SU ĐINĐIĆA ODVELE U ISTORIJU! 12 Zoranovih citata koje će pamititi pokolenja!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.