OVA LEPOTICA ULIVA STRAH U KOSTI: Upoznajte američku KRALJICU ORUŽJA koju nazivaju VEŠTICOM! (FOTO)
Dejna Leš je žestoka zagovarateljica nošenja oružja, Foto: EPA

trampova pulenka

OVA LEPOTICA ULIVA STRAH U KOSTI: Upoznajte američku KRALJICU ORUŽJA koju nazivaju VEŠTICOM! (FOTO)

Slaže se sa Trampom

Objavljeno:

"Pištolji ne ubijaju ljude - ljudi ubijaju ljude”, “Jedino što može zaustaviti zlog čoveka s oružjem jeste dobar čovek s oružjem”, nezvanični su moto Nacionalnog udruženja za oružje (National Riffle Association), koje u Americi broji oko pet miliona članova i koji se zalažu da oružje bude dostupno svima.

Ne samo da njihov stav izaziva burne rasprave na svim nivoima društva (pogotovo kada se dogodi masovna pucnjava s nevinim žrtvama poput nedavne u Parklandu) i trn je u oku mnogim političarima i građanima, na koplja su dočekane nedavne izjave njihove portparolke, 39-godišnjakinje Dejne Leš, nekadašnje blogerke, radio voditeljke, TV komentatorke i žestoke zagovarateljice nošenja oružja.

Dejna Leš je žestoka zagovarateljica nošenja oružja
Dejna Leš je žestoka zagovarateljica nošenja oružja foto: Reuters

- Većina medija voli masovne pucnjave. Ne kažem da vole tragedije, ali vole kada im skače tiraž. A uplakane majke dižu prodaju novina - izjavila je Dejna Leš u govoru u sklopu konferencije Konzervativne političke akcije i, naravno, odbacivši odgovornost NRA za nedavni pokolj na Floridi.

- Nećemo preuzimati odgovornost za nešto s čime nemamo nikakve veze. Nije naš posao da pratimo znakove za uzbunu ili izveštaje država o proveri kupaca oružja - odlučno je istakla na CNN-ovom forumu održanom u Gradskoj većnici u Parklandu pred thiljadama upalakanih učenika, roditelja i porodici žrtava školskog masakra.

Zbog takvih stavova mnogi je smatraju vešticom, pa su je okupljeni ispratili povicima ”spalite je”, tako da je morala napustiti zgradu u pratnji telohranitelja. Najviše ih je pogodilo kada je mrtva-hadna izjavila o krvniku sa Floride Nikolasu Kruzu “da ne veruje da se taj ludak uopšte mogao dokopati vatrenog oružja”.

Takva izjava možda nije ni neobična za ženu koja je 2012. videosnimku američkih marinaca kako mokre na tela mrtvih talibana komentarisala - “I ja bih isto učinila”.

Nju su mnogi prozvali zbog govora mržnje kada je prethodne godine u tri video snimka emitovana od strane NRA žestoko napala demokrate, "Njujork tajms" i Trampove protivnike.

Dejna Leš je žestoka zagovarateljica nošenja oružja
Dejna Leš je žestoka zagovarateljica nošenja oružja foto: EP

Dejna Leš se itekako slaze s Trampovim predlogom da se naoružaju nastavnici i školsko osoblje kako bi se sprečilo daljnje krvoproliće.

- Reći ću jasno i glasno, kao roditelj. Zar ne mislite da naša deca zaslužuju istu zaštitu kao slavne osobe? Zar ne mislite da naša deca zaslužuju istu zaštitu kao sportisti? Ili banke? Ili kompanije? Ali i dalje ih ostavljamo nezaštićenima - rekla je Dejna Leš, inače majka dvojice sinova.

Međutim, ona je odlučila sa suprugom Krisom Lešom da svoju decu školuje kod kuće u Dalasu. Inače, Lešovoj se dogodilo da se i sama našla na udaru anonimnih pretnji, pa je prošle godine sa suprugom i sinovima morala da se preseli u drugi dom.

- Nisam tužna zbog toga, nego sam i dalje odlučna u svojim uverenjima. Ko zna, možda će jednom i drugi hteti da nadvladaju političke i ideološke razlike i prestati da glume sladunjavu zabrinutost - rekla je ona.

Bonus video:

Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.