KRVAVA AMERIKA: Ovo je 10 PUCNJAVA koje su odnele najviše života u istoriji obećane zemlje! (VIDEO)
Masovna ubijanjadešavaju se jako često u Americi, Foto: EPA

STRAVIČNI ZLOČINI

KRVAVA AMERIKA: Ovo je 10 PUCNJAVA koje su odnele najviše života u istoriji obećane zemlje! (VIDEO)

Nikolas Kruz, koji je pobio 17 učenika svoje srednje škole, završio je na ovoj listi

Objavljeno:

Masovna ubijanja u Americi dešavaju se često, i svaki put odnose sve više nevinih života.

Od 30 pucnjavi koje su se u ovoj zemlji dogodile od 1949, čak 19 ih se dogodilo u poslednjih 10 godina.

Ovo su 10 pucnjava sa najviše žrtava:

1. Masakr u Las Vegasu - 58 ubijenih:

Ovaj masakr se dogodio 1. oktobra 2017. godine na muzičkom festivalu Harvest. Stven Padok je sa prozora svoje hotelske sobe pucao u 20.000 posetilaca festivala. Ubio je 58 ljudi a ranio preko 500. Zatim je izvršio samoubistvo.

2. Masakr u Orlandu - 49 ubijenih

Omar Maten (29) 12.juna 2016. godine upao je u gej noćni klub "Puls" i otvorio vatru. Ubio je 49 i ranio preko 50 osoba. Policija ga je upucala u pokušaju da oslobodi taoce.

3. Maskar u Virdžiniji - 32 ubijeno

U aprilu 2007. godine učenik Song Hjui Čo (23) krenuo je u svoj krvavi pohod i u kampusu tehničke škole u Virdžiniji ubio čak 32 osobe. Izvršio je samoubistvo.

4. Masakr u Konektikatu - 27 ubijenih

Adam Lanza (20) puškom je usmrtio dvadesetoro dece starosti 5 i 6 godina, kao i šestoro odraslih, pre nego što je ubio sebe. Sve se odigralo u osnovnoj školi Sendi Huk. Policija je kasnije pronašla i Adamovu majku, Nensi, upucanu u njihovoj kući.

5. Masakr u crkvi u Saterlendu - 26 ubijenih

U malu crkvu u ruralnom gradu u Teksasu 5. novembra prošle godine ušetao je Dejvid Patrik Keli, koji je tada pobio 26 vernika. Polcija ga je uhvatila nakon traće potrage, a nije poznato da li su ga ubili ili je sam sebi oduzeo život. Ovo je najsmrtonosniji masakr u istoriji Teksasa.

6. Masakr u kafeteriji u Teksasu - 23 ubijenih

Još jedna krvava drama odigrala se u Teksasu kada je 16. oktobra 1991. Džordž Henard (35) zakucao svoj kamionet u kafeteriju " Lubi" i zatim pobio 23 osobe, pre negošto je presudio sebi.

7. Masakr u Mekdonadsu - 21 ubijeno

Džejms Huberti je u julu 1984. godine upao u Mekdonalds u mestu San Isidro u Kaliforniji i pobio 21 osobu. Među njegovim žrtvama bilo je i dece. Ubijen je sat vremena nakon svog zločina, nakon žestoke potrage policije.

8. Masakr na Floridi -17 ubijenih

Nikolas Kruz upisao se na listu najgorih zločinaca Amerike kada je upao u svoju nekadašnju srednju školu i pobio 17 učenika. On je sada u pritvoru, a javnost je šokirana razmerim zločina koji je počinio. Sada isplivavaju mnogi detalji njegovog života, od kojih su brojni bili alarmantni.

9. Maskr u San Bernaninu -14 ubijenih

Bračni par Sijed Rizvan Faruk i Tašfin Malik upali su na okuljanje zaposlenih u San Bernandinu i ubili 14 osoba. Kasnije su ubijeni u razmeni vatre sa policijom. Masakr se dogodio 2. decembra 2015. godine.

10. Masakr u Oklahomi - 14 ubijenih

U avgustu 1980. godine Patrik Šeril, koji je radio kao poštar, upao je u poštu u Oklahomi naoružan sa tri pištolja. Za 10 minuta je pobio 14 svojih kolega, pa pucao sebi u glavu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / CNN.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.