PUTIN ZAVODI RED: U razgovoru sa izraelskim premijerom pozvao da se izbegnu konfrontacije!
Vladimir Putin, Foto: AP

vruć region!

PUTIN ZAVODI RED: U razgovoru sa izraelskim premijerom pozvao da se izbegnu konfrontacije!

"Saglasili smo se da će se bezbednosna saradnja izmedju naših zemalja nastaviti", rekao je Netanijahu posle razgovora sa Putinom...

Objavljeno: 22:46h

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas, posle vazdušnih udara izraelske vojske u Siriji, da se izbegnu svi koraci koji bi mogli da dovedu do novih konfrontacija u regionu.

Putin je to istakao u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštio je Kremlj, prenela je agencija Tass.

Prethodno je kancelarija izraelskog premijera saopštila da se Netanijahu saglasio sa Putinom u telefonskom razgovoru da mora da bude nastavljena interakcija izmedju vojski te dve zemlje.

"Saglasili smo se da će se bezbednosna saradnja izmedju naših zemalja nastaviti", rekao je Netanijahu posle razgovora sa Putinom.

Netanijahu je Putinu rekao da je obaveza i pravo Izraela da se brani od napada sa sirijske teritorije.

Benjamin i Putin danas su razgovarali o napadu dronom
Benjamin i Putin danas su razgovarali o napadu dronom foto: Fonet

Ranije danas, izraelski vojni avion oboren je protivavionskom vatrom pri povratku iz bombaškog napada na iranske položaje u Siriji, u najozbiljnijem sukobu do sada izmedju Izraela i snaga koje podržava Iran, a koje su bazirane preko granice.

Izraelska vojska je danas saopštila da je oborila iranski dron nakon što je ta bespilotna letelica ušla u izraelski vazdušni prostor, i da je uništila iranski objekat u Siriji sa kojeg je dron lansiran.

U saopštenju izraelske vojske je navedeno i da su se izraelski avioni suočili s jakom protivvazudušnom odbranom iz Sirije, koja je prinudila izraelske pilote da napuste avion F-16, koji se srušio na severu Izraela.

Izrael je potom saopštio da je pogodio 12 iranskih i sirijskih meta u Siriji, uključujući sirijske sisteme vazdušne odbrane.

Bonus vesti:

IZRAELCI U PARAMPARČAD RAZNELI IRANSKI DRON! Vojska emitovala snimak obaranja

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.