DA LI JE OVO POČETAK NEČEG STRAŠNOG? Oboren IZRAELSKI F-16, Tel Aviv OPTUŽUJE IRAN, ceo svet gleda ka BLISKOM ISTOKU!
Udarna igla izraelske avijacije su Lokidovi F-16 lovci, Foto: Wikipedia

dramatično

DA LI JE OVO POČETAK NEČEG STRAŠNOG? Oboren IZRAELSKI F-16, Tel Aviv OPTUŽUJE IRAN, ceo svet gleda ka BLISKOM ISTOKU!

Avion su oborile sirijske PVO snage

Objavljeno:

Izraelski ratni avion F-16 oboren je jutros, i pao je na severu ove zemlje, pošto je pogođen vatrom PVO Sirije, javlja RT.

Odgovor Damaska usledio je pošto su Izraelci iz vazduha napali iranske kontrolne sisteme u Siriji, saopštila je Izraelska vojska.

- Masivni sirijski PVO odgovor, jedan F-16 se srušio u Izraelu, piloti su na sigurnom - saopštio je jutros portparol IDF (Odbrambene snage Izraela) Džonatan Konrikus.

Incident se desio neposredno pošto je IDF presreo iranski dron, koji je sa teritorije Sirije prešao u Izrael. IDF je odgovorio napadom na iranske pozicije u Siriji, što je izazvalo PVO odgovor Vojske Sirije.

Napad Izraela bio je usredsređen na vojnu bazu u centralnom delu Sirije, a postoje indicije da je sirijska PVO oborila i više od jednog aviona Izraelske avijacije, javlja RT.

Na društvenim mrežama su se pojavili i snimci na kojima je navodno oboreni F-16:

Portparol IDF Ronen Manelis rekao je ranije da su oni identifikovali iranski dron koji je uzleteo sa teritorije Sirije, i da je dron oborio helikopter IAF (Izraelske vazdušne snage).

- Iranski dron je pao na našu teritoriju i u našem je posedu - rekao je Manelis.

Posle ovoga svega, sirene za uzbunu su se čule širom severnog dela Izraela, a postoje izveštaji o eksplozijama na granici sa Jordanom i Sirijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.