KIM DŽONG-UN ĆE BAŠ NJU POSLATI U DELEGACIJU OI: Ova žena intrigira svet! (FOTO)
Kim Jo Džong ima sve veći uticaj, Foto: AP

zimske olimpijske igre

KIM DŽONG-UN ĆE BAŠ NJU POSLATI U DELEGACIJU OI: Ova žena intrigira svet! (FOTO)

Ona ima sve veću moć u izolovanoj zemlji

Objavljeno:

Sestra severnokorejskog vodje Kim Džong Una biće deo visoke severnokorejske delegacije na zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu, saopštilo je danas južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje. Kim Jo-Džong, visoka zvaničnica vladajuće partije, biće deo severnokorejske delegacije predvodjene počasnim šefom države predsednikom parlamenta Kim Jong-namom koja će stići u Južnu Koreju u petak. Sestra severnokorejskog lidera koja ima oko trideset godina u oktobru je promovisana u politbiro centralnog komiteta Radničke partije Koreje, tela koje donosi odluke na čijem čelu je njen brat.

Sestra Kim Džong-una
Sestra Kim Džong-unafoto: AP

Ona je često vidjena u pratnji brata u raznim obilascima zemlje i bila je zadužena za operacije propagande vladajuće partije.

Često su zajedno
Često su zajednofoto: AP

Severna i Južna Koreja saradjuju na nizu mera pomirenja oko Olimpijade koju Seul vidi kao šansu da ublaži tenzije sa Pjongjangom posle dvogodišnjih napetosti oko severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa.

Vođstvo u Severnoj Koreji je uvek bilo porodično. Kim Džong Un je treći u porodičnom nizu koji je na čelu države, posle oca Kim Džong Ila i dede Kim Il Sunga, osnivača Severne Koreje. Brat i sestra su iz braka Kim Džong Ila i njegove treće supruge, bivše plesačice Ko Jong-Hui.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.