MISLILI SU DA IH JE UJEO INSEKT: Posle ove priče, dobro razmislite hoćete li ŠETATI BOSI PO PLAŽI! (FOTO)
Keji i Edi su bili zaraženi larvom rudarske gliste, Foto: Printscreen Facebook

UŽAS!

MISLILI SU DA IH JE UJEO INSEKT: Posle ove priče, dobro razmislite hoćete li ŠETATI BOSI PO PLAŽI! (FOTO)

Stivens kaže da je svoju priču podelila na Fejsbuku kako bi upozorila sve koji putuju u tropska područja, ali i kako bi lekati postali svesniji te zaraze

Objavljeno: 14:43h

Kejti Stivens (22) iz Ontarija nedavno se vratila iz Dominikanske republike, gde je bila na odmoru sa svojim dečkom, dvadesetpetogodišnjim Edijem Zitnerom, i otkrila kako su 'pokupili' parazite na jednoj od prekrasnih peščanih plaža u odmaralištu IFA Villas Bavaro u Punta Kani.

Dok su tamo boravili, kaže, primetili su da su malo 'ogrebali svoja stopala'. Tek kad su se vratili kući primetili su da im noge otiču, kao i da im se na prstima stvaraju plikovi.

- Mislili smo da nas je ugrizao neki insekt, no svakog dana bivalo je sve gore - napisala je Stivens na Fejsbuku.

Dvojica lekara nisu uspela otkriti što uzrokuje oticanje, no treći je odmah prepoznao o čemu je reč, jer je nedavno video sličan slučaj kod para koji se vratio s Tajlanda.

Stivensova i Zitner zarazili su se larvama takozvane rudarske gliste, a devojka tvrdi kako su larve verovatno pokupili šetajući bosonogi po peščanoj plaži.

Lekar im je prepisao ivermektin, lek koji bi trebao da ubije crve koji su se razvili u njihovim telima.

Stivens kaže da je svoju priču podelila na Fejsbuku kako bi upozorila sve koji putuju u tropska područja, ali i kako bi lekati postali svesniji te zaraze.

- Želimo da im pokažemo kako to izgleda jer smo mi nekoliko puta morali da idemo u bolnicu kako bismo otkrili šta nam je - rekao je Zitner za CTV News.

Dodao je kako su mu stopala svaki dan sve bolje i kako još moraju da odu kod dermatologa da im da nešto za oštećenu kožu na stopalima.

Bonus video Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović

(Espreso.co.rs/ Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.