OVAJ SAT ODBORJAVA VREME DO SUDNJEG DANA: Sada pokazuje da je svetu ostalo samo DVA MINUTA do NUKLEARNE KATASTROFE! (VIDEO)
Sat sudnjeg dana, Foto: Youtube printscreen

OPASNA VREMENA

OVAJ SAT ODBORJAVA VREME DO SUDNJEG DANA: Sada pokazuje da je svetu ostalo samo DVA MINUTA do NUKLEARNE KATASTROFE! (VIDEO)

Sat simbolično ukazuje na opasnost od nuklearnog konflikta

Objavljeno:

Bilten atomskih naučnika ima svoj "sat sudnjeg dana" koji je simboličan časovnik čija je uloga da upozorava čovečanstvo od opasnosti nuklearne katastrofe.

Ovo udruženje još od četrdesetih godina prošlog veka prati korišćenje i proizvodnju nuklearnog oružja.

Sada, sat koji upozorava na katastrofu bliže je nego ikada konačnom času uništenja.

- Sa velikom zabrinutošću nameštamo sat za 2018. godinu i nadamo se da ćemo ga vratiti unazad. Ali sada imamo samo dva minuta do "ponoći" - rekli su iz udruženja.

Oni su naveli da razvoj nuklearnog oružja Severne Koreje, ali i zapaljiva retorika Donalda Trampa, dovode svet u opasnost da se nuklearni napad desi "greškom ili nepromišljeno". Osudili su i povlačenje SAD iz Pariškog klimatskog sporazuma, kao i njihovo nastojanje da ponište nuklearni dogovor sa Iranom.

Sat sudnjeg dana bio je blizu "ponoći" i 1953, kada su SAD i Sovjetski Savez bili na ivici nuklearnog sukoba. Najdalje katastrofi bio je 1991. godine, kada je kazaljka od ponoći bila udaljena 17 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / CNN.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.