CIA žali za vremenom kad im je JUGOSLAVIJA predstavljala najveću OPASNOST!
Pompeo je zabrinut zbog novih pretnji, Foto: AP

ŽALE ZA PROŠLOŠĆU?

CIA žali za vremenom kad im je JUGOSLAVIJA predstavljala najveću OPASNOST!

Pompeo, direktor CIA-e, rekao je da danas pretnje ne potiču samo od država

Objavljeno:

Majk Pompeo, generalni direktorCIA-e, govorio je o najvećim pretnjama po SAD u današnjem vremenu, rekavši da one više ne dolaze od "država poputJugoslavije" već iz različitih, nedržavnih izvora.

- Vas su udžbenici istorije učili da pretnje sigurnosti SAD-u dolaze iz zemalja poput Jugoslavije ili neke druge države. Danas su te pretnje puno raznovrsnije, bez obzira na to jesu li pretnje od grupa poput Hezbolaha ili Al Kaide, ili pretnjea našim informacijskim sistemima od strane pojava kao što je Vikiliks. Oni nemaju zastavu ispred UN-a, ali predstavljaju prave pretnje Sjedinjenim Državama. Stoga moramo osigurati da naše obaveštajno razmišljanje bude prikladno za tu situaciju - rekao je Pompeo u poseti američkom institutu za preduzetništvo.

Danas su za SAD, prema njegovim rečima, najveće pretnje nuklearni program Severne Koreje i planovi ruskog predsednika Vladimira Putuna da vrati staru slavu ruskog imperije.

Rekao je i da u agenciji vlada mišljenje da će lider Severne Koreje Kim Džong -un koristiti nuklearno oružje ne samo da bi zaštitio svoj režim nego i za druge ciljeve.

- To uključuje i krajnji cilj, a to je ponovno ujedinjenje korejskog poluostrva - rekao je Pompeo.

Pompeo misli i da će Kim Džong-un nastaviti sa nuklearnim testovima. Nije odgovorio hoće li SAD provesti ograničeni vojni napad na Severnu Koreju bez izazivanja sukoba u celosti, ali je rekao da američke obavještajne i vojne agencije i dalje pripremaju niz opcija za predsednika Trampa ako diplomatija ne uspe postići zacrtani cilj ukidanja nuklearnog oružja. BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Express.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.