Tramp trenutno uživa u LUKSUZU, ali kad se vrati u SAD ČEKA GA PRAVI HOROR!
Foto: AP

BIĆE ČUPAVO

Tramp trenutno uživa u LUKSUZU, ali kad se vrati u SAD ČEKA GA PRAVI HOROR!

Specijalni tužilac Rober Mjuler, koji se bavi istragom mešanja Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine ispitovao je o tome državnog tužioca Džefa Sešnsa, a sledeći na redu je, prema svemu sudeći, američki predsednik Donald Tramp, koga neprijatan susret čeka nakon povratka iz Davosa

Objavljeno:

Naime, kako prenosi Dejli Mejl, Mjuler želi da o svemu ovome, posle brojnih svedoka, a posebno Sešnsa, ispita i Trampa, jer postoje navodi da je mešanja Rusije u izbore bilo, i da su njegovi bivši saradnici lažno o tome svedočili.

Kako se navodi, Mjuler želi da ispita Trampa o navodima da je od bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija tražio da prestane istragu o savetniku za nacionalnu bezbednosti Majklu Finu. Mjuler je takođe, razgovarao i sa Komijem prošlog meseca, a nakon toga na red je došao državni tužilac Sešns.

Robert Muler
Robert Mulerfoto: Reuter / Yuri Gripas

Svi ovi intervjui indiciraju da Mjuler istražuje kakve je sve kontakte Tramp imao sa Rusima i da li je bilo njihovog mešanja u predsedničku kampanju. Njujork tajms je izvestio da je intervju Mjulera i Trampovog državnog tužioca trajao nekoliko sati.

Navodi se da će Trampov pravni tim napraviti neku vrtu "hibrid svedočenja" američkog predsednika - jer žele da se on pojavi i odgovara na Mjulerova pitanja, ali i da da svoje odgovore napismeno.

- Uopšte nisam zabrinut - rekao je Tramp nakon što je Sešns proveo nekoliko sati kod Mjulera.

Tramp je takođe negirao da je direktor FBI Kristofer Vrej pretio ostavkom zbog pritiska koji je Sešns vršio na njega da smeni svog zamenika Edrua Mekkejba.

- Uopšte nije pretio da će dati ostavku. Čak ni malo - rekao je Tramp kada su ga novinari pitali o ovom slučaju.

foto: AP

Mjuler, osim što istražuje o mešanju Rusije, istražuje i o to da li je bilo ometanja pravde tokom istrage.

CNN je izvestio da je Sešns posetio Belu kuću u ponedeljak i da se sastao sa Trampom. Bela kuća nije odmah odgovorila na pitanja novinara da li su njih dvojica razgovarali o intervjuu Sešnsa sa Mjulerom.

Ranije je i nekadašnji glavni strateg Bele kuće Stiv Benon umesto pred porotom na pitanja o mešanju Rusije odgovarao samo pred Mjulerom.

Sešns je potvrdio da se u novembru sreo sa Sergejom Kisljakom bivšim ruskim ambasadorom u SAD neposredno pre nego što je postao državni tužilac.

- Jesam se jednom sastao sa njim u svojoj kancelariji ali ne verujem da sam o tome pričao sa Flinom (bivši savetnik za nacionalnu bezbednost) - poručio je Sešns.

Tramp je navodno, prema pisanju medija, bio ljut što je Sešns odlučio da se povuče iz slučaja o ruskom mešanju, te je o tome pisao i na Tviteru.

- Veoma slabo se izjašnjava o kriminalnim radnjama Hilari Klinton (gde su mejlovi i DNC server) - napisao je u julu prošle godine na tviteru Tramp.

On je kasnije rekao da ga ne bi imenovao za ključnog savetnika u kampanji da je znao da će tako lako da se povuče.

Kada je prošle godine odgovarao na pitanja Pravosudnog komiteta, Sešns je čak 85 puta odgovorio "ne sećam se". Kasnije je rekao da se seća da se Trampov bivši savetnik za spoljnu politiku u kampanji Džordž Papadopulos izjasnio krivim da je lagao agente FBI.

Sešns je rekao i da nije lagao pod zakletvom, te da ništa nije znao o eventualnim kontaktima Trampa i Rusa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.