SEVERNA KOREJA UPOZORAVA: Imamo moćno i pouzdano nuklearno oružje!
Foto: Reuters

videćemo šta će biti...

SEVERNA KOREJA UPOZORAVA: Imamo moćno i pouzdano nuklearno oružje!

Američki ambasador za pitanja razoružanja Robert Vud rekao je da SAD neće priznati Severnu Koreju kao nuklearno naoružanu zemlju

Objavljeno:

Severna Koreja upozorila je danas da ima "moćno i pouzdano" nuklearno oružje kojim može odbiti bilo kakav napad, a istovremeno je optužila SAD da raspoređuju vojne resurse u blizini te zemlje pod izgovorom da osiguravaju bezbednost Zimskih olimpijskih igara, koje se održavaju u Južnoj Koreji.

- Ovo je opasan čin upropašćavanja trenutne pozitivne atmosfere u odnosima između dve Koreje... koji bi mogao da ponovo dovede do ekstremne faze sukoba - rekao je severnokorejski ambasador u UN u Ženevi Han Tae Song, govoreći na konferenciji o razoružanju, prenosi Rojters.

Američki ambasador za pitanja razoružanja Robert Vud rekao je da SAD neće priznati Severnu Koreju kao nuklearno naoružanu zemlju.

- Ako Severna Koreja želi da se vrati i da bude u milosti međunarodne zajednice, ta zemlja zna šta treba da radi - treba da preduzme korake ka denuklearizaciji Korejskog poluostrva - zaključio je američki ambasador.

BONUS VIDEO:

Porodica se oprašta od Olivera Ivanovića, najpotresnije scene sa sahrane

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.