NAJMANJE 4 MRTVIH, VETAR NOSI LJUDE! Oluja tutnji Evropom, obustavljeni svi letovi! (VIDEO)
OLUJA TUTNJI EVROPOM, Foto: EPA

HAOS!

NAJMANJE 4 MRTVIH, VETAR NOSI LJUDE! Oluja tutnji Evropom, obustavljeni svi letovi! (VIDEO)

Glavni aerodrom u zemlji, amsterdamski Šipol na neko je vreme otkazao sve letove

Objavljeno: 20:17h

Najmanje četiri osobe poginule su na zapadu Evrope od posledica snažne oluje. Od toga su tri žrtve u Holandiji gde je vetar rušio stabla i čupao krovove.

Najmanje četiri osobe poginule su u četvrtak u snažnoj oluji koja je pogodila Holandiju i sujednu Nemačku, izazvavši haos i rušeći stabla, prevrćući kamione i uzrokujući otkazivanje stotina letova.

OLUJA TUTNJI EVROPOM
OLUJA TUTNJI EVROPOMfoto: EPA

Glavni aerodrom u zemlji, amsterdamski Šipol na neko je vreme otkazao sve letove. U Belgiji je jedna žena poginula nakon što je na njen automobil palo stablo. Problema ima i u ostalim zemljama, u Nemačkoj su zaustavljene železnice.

Nemački Deutsche Bahn, koji upravlja njihovim železničkim prometom, obustavio je sav železnički saobraćaj na dužim relacijama unutar Nemačke, zbog snažne oluje koja je pogodila tu zemlju i susednu Holandiju.

Glasnogovornik Deutsche Bahna Achim Stauss poručio je da su, poučeni iskustvom, odlučili vozove zadržati na železničkim stanicama, gde se putnici mogu bolje zbrinuti, nego između železničkih stanica.

- Sa sigurnosnog stajališta, to je bila ispravna odluka. Postojala je opasnost da će drveće pasti na žice i da će blokirati puteve. Znamo iz ranijih iskustava da je tokom ekstremnih vremenskih uslova bolje vozove zadržati u stanicama gde se možemo pobrinuti za putnike - rekao je Stauss.

OLUJA TUTNJI EVROPOM
OLUJA TUTNJI EVROPOMfoto: EPA

Stauss je dodao kako je pojačan rizik od padanja polomljenih stabala na železničku prugu.

U Holandiji su nadzorne kamere snimile jednu majku s bebom u kolicima kako je pukom srećom izbegla smrt. Naime, žena je gurala kolica na orkanskom vetru u trenutku kad je iza nje stablo počelo padati, a da to ona nije primetila. Grane stabla delili su centimetri od nje i kolica s bebom, no na svu sreću prošli su bez posledica. Snimak je objavila stranica "Severe Weather Europe" na Facebooku.

Pogledajte bonus video:

CRVI U INTERVJUU ZA ESPRESO: Ja sam grandž dete i muzika sa početka '90ih najviše izlazi u mom sviranju hteo ja to ili ne

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.