STEJT DIPARTMENT JE SAMO 2 DANA PRE UBISTVA IVANOVIĆA IZDAO UPOZORENJE: Budite na oprezu zbog TERORIZMA!
Foto: Dragana Udovičić, Wikipedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

PRE UBISTVA

STEJT DIPARTMENT JE SAMO 2 DANA PRE UBISTVA IVANOVIĆA IZDAO UPOZORENJE: Budite na oprezu zbog TERORIZMA!

Amerikanci su upozoravali i na "građanske nemire"

Objavljeno: 11:39h

Samo dva dana pre nego što je političar Oliver Ivanović upucan ispred kancelarije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, američki Stejt department upozorio je građane koji putuju na Kosovo da budu na oprezu zbog opasnosti od terorizma, prenosi "Telegraf".

- Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo. Teroristi mogu da napadnu sa malo ili bez ikakvog upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, glavne sportske i kulturne dogadaje, obrazovne ustanove, aerodrome i druge javne površine - stoji u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela i američka ambasada u Prištini.

Pored toga, Amerikanci se upozoravaju i da ponovo razmotre putovanje na sever Kosova zbog, kako se navodi, "građanskih nemira".

- Tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu - navodi Stejt department.

Kako se dalje dodaje, "iako su nedavni nemiri bili politički motivisani i u njima nije bilo mešanja turista ili članova međunarodne zajednice, posmatrači bi mogli da budu uključeni ako bi došlo do nasilnih incidenata".

U saopštenju se ne precizira na koje se to "nedavne nemire" misli.

Oliver Ivanović, lider SDP danas je preminuo nakon što je u njega pucano ispred prostorija stranke u Kosovnkoj Mitrovici.

- Obistinile su se naše najgore slutnje, lekari su objavili u 9.30 da je Oliver Ivanović preminuo. Pokušali su reanimaciju, ništa nije uspelo. On ima više prostrelnih rana u gornjem delu tela i nažalost sa time nije mogao da se izbori - rekao je Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić .

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.