TO JE KULTURNA INVAZIJA ZAPADA: Iran zabranio UČENJE ENGLESKOG u osnovnim školama!
Deca u Iranu više neće učiti engleski u osnovnim školama, Foto: AP

NOVE TENZIJE

TO JE KULTURNA INVAZIJA ZAPADA: Iran zabranio UČENJE ENGLESKOG u osnovnim školama!

Tenzije između Irana i Zapada porasle su zbog protesta koji se održavaju u toj zemlji

Objavljeno:

Iran je zabranio učenje engleskog u osnovnim školama, kako bi sprečio dalju "kulturnu invazijuZapada" na tu islamitičku republiku, rekli su tamošnji zvaničnici.

- Učenje engleskog u svim vladinim ili nevladinim osnovnim školama je kršenja zakona i propisa. Razlog je to što u osnovnom obrazovanju treba postaviti temelje iranske kulture - rekli su iz iranskog Saveta za visoko obrazovanje.

Oni će uskoro možda zabraniti i učenje negleskog van nastave. Deca u Iranu inače započinju učenje engleskog sa 12-14 godina.

Tenzije između Irana i Zapada porasle su zbog protesta koji se održavaju u toj zemlji. Iranske vlasti optužuju protestante da su strani neprijatelji islamske republike. Takođe su optužili CIA-u za umešanost u organizaciju protesta.

Sa druge strane, protestanti kažu da su razlozi njihovog izlaska na ulice ekonomska regresija, loši životni uslovi, islamizacija zemlje i kulture.

U sukobima sa policijom poginulo je 20 protestanata. Iranska revolucionarna garda je nakon toga proglasila pobedu i objavila da su protesti ugušeni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / RT.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.